In de jaren ’70 hingen de huizen er vol mee: wandkleden. Sinds een tijdje is deze trend weer helemaal terug van weggeweest en worden de oude marcaméboeken en weefgereien weer van zolder gehaald. Maar er zijn nog veel meer leuke “wall hanging” ideeën, die misschien zelfs wel makkelijker uitvoerbaar zijn…

“Mam, wij hadden vroeger boven de bank toch ook een geknoopt wandkleed hangen?”

Ik zie hem nog zo voor me, ingewikkelde knopen met houten kralen erdoor gehangen in een soort frame. Ik zou hem zo weer op willen hangen. Maar zoals dat gaat met oude hobbies, op een gegeven moment vind je het troep en doe je het weg. En dat is dus ook wat er gebeurd is met het macramé kleed uit mijn jeugd. Dan maar even kijken op marktplaats. Niks!

“Zeg mam… jij kan dat toch nog wel, dat marcamé-en?” (slijm slijm)

Ik laat haar zien wat ik op Pinterest allemaal voor prachtige wall hangings tegenkom.

Gewoven kleden in de meeste vrolijke kleurencombinaties:

Of dit, een slim spel van losse draden gehangen aan een stok

Gezellige pompons in een sliertje gehangen aan een vondst uit het bos

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een mooie wall hanging van te maken

“Mam, jij kan toch heel, heeeeel goed breien?!”

Dat kan ze, als geen ander. En samen bedenken we een paar mooie wall hangings om mijn muur mee op te vrolijken. And this is only the beginning 🙂

Leuk toch, deze door mijn moeder gebreide wandkleden? Op Pinterest heb ik een Wall Hanging bord met nog veel meer inspiratie. Wie weet zit er wel iets voor jou tussen?!