Ontspannen door te kleuren
Ontspannen door te kleuren, het moet toch niet gekker worden? Maar ik kan je verklappen, het werkt echt! Op dit moment ben ik eigenlijk al best wel relaxt, maar mijn nieuwe kleurboek vraagt gewoon om  versgeslepen potloden. En dus maak ik een lekkere kop koffie, pak Mia’s potloden (van “jaren” terug) en ga aan de slag.

Eerder schreef ik al eens een gezellig verhaaltje over de relaxte werking van kleuren op het brein. Deze tekst overtuigde mij toen van het feit dat je heel goed kunt ontspannen door te kleuren:

“Van het geconcentreerd binnen de lijntjes blijven werken gaat een meditatieve werking uit.Al eeuwenlang gebruiken boeddhisten schilderen en kalligraferen om in een meditatieve staat te komen. Naast deze meditatieve sfeer, is tekenen en kleuren heel goed voor je hersenen. In het dagelijks leven doen wij vooral veel beroep op onze linkerhersenhelft. Deze kant van onze hersenen is voornamelijk bezig met practische zaken zoals bv. taal, structuur, organiseren en cijfers. De rechterhersenhelft is vooral verantwoordelijk voor bv. verbeelding, kleur en creativiteit. Als volwassenen stimuleren wij onze rechterhersenhelft nog maar weinig. Maar hier kun je dus met tekenen en kleuren verandering in brengen.” (bron)

Ik ga gelijk weer aan de slag en Mia doet (zowaar) vrolijk mee. Die avond slapen wij gewoon klokje rond!

De Verborgen Oceaan

Kijk, dit is mijn nieuwste kleurboek: De Verborgen Oceaan van Johanna Bassford. Johanna is de allereerste kunstenaar ooit die met een kleurboek voor volwassenen kwam. Haar kleurboek Mijn Geheime Tuin ken je misschien wel? Het is zelfs een bestseller op bol.com en Amazon. De Verborgen Oceaan staat vol met sprookjesachtige kleurplaten die zich op en onder het wateroppervlak afspelen.

Ontspannen door te kleuren

Mijn andere favoriete kleurboeken zijn het Tattoo Coloring Book en Vintage Patterns. Superleuke en goed betaalbare cadeautjes natuurlijk ook, zo met de feestdagen in het vooruitzicht.