Een driehoek tattoo kun je op verschillende plekken op je lichaam zetten. Ook zijn er tal van variaties mogelijk. Heel speciaal zijn de driehoek tattoos met bloemen. Wist je trouwens dat een driehoek tattoo een speciale betekenis heeft?

De driehoek staat onder andere symbool voor individualiteit, onafhankelijkheid, solidariteit en kracht. Maar dat is nog maar het begin, een driehoek betekent nog veel meer. Eerder schreef ik er al dit tattoo artikel over.

De allermooiste driehoek tattoos (en hun betekenis)

De driehoek vorm is al sinds mensenheugenis bekend en wordt al duizenden jaren gebruikt om heel veel verschillende betekenissen in religie en wetenschap uit te beelden. Maar ook bloemen hebben heel vaak een symbolische betekenis, vooral ook hun kleuren.

De roos staat voor vreugde, geluk, genegenheid en liefde.

De kleuren van bloemen en hun betekenis

Bloemen hebben elk een andere betekenis, maar ook de kleur van bloemen staat voor iets.

  • Witte bloemen worden veel gebruikt en staan voor puur-, rein-, fris-, zuiver- en helderheid en eenvoud. Maar ook voor stilte, licht, kalmte, onschuld, natuurlijke liefde, volmaaktheid en vroomheid.
  • De symbolische betekenis van gele bloemen is energie, activiteit, groei en kracht. Het past bij een liefdevolle persoon, die straalt van vreugde en vrolijkheid. Geel staat ook voor warmte, zon, lente of een nieuw begin.
  • Bloemen in de kleur oranje symboliseren vrolijkheid, warmte en gezelligheid, maar ook zaken als optimisme, plezier, kracht, vitaliteit en energie. Oranje past bij extravertie, aandacht, beweging, sportiviteit en feestelijkheid.
  • Bent u hartstochtelijk, heeft u veel levenskracht, staat u voor liefde romantiek, warmte zwoelheid en verleiding? Bent u een actieve, daadkrachtige persoon die van decadentie, stijl en luxe houdt? Dan passen rode bloemen bij u.
  • Een dame die voor roze bloemen kiest, is romantisch teder, zacht en teer. Ook past de kleur bij blijdschap, geboorte en onschuld.
  • Paarse bloemen symboliseren waardigheid en voorbereiding, maar eveneens ernst en rouw.
  • Purper is een kleur die symbool staat voor macht waardigheid en hogere macht.
  • Kies je voor blauwe bloemen, dan past dat bij onschuld, ruimte en eeuwigheid. Het is een Mariakleur.
  • Jong leven en vruchtbaarheid, dat is waar groen voor staat. Maar ook voor vrede welvaart en hoop.

Meer floriografie (= taal van bloemen) en de symboliek vind je hier.

Meer mooie voorbeelden van een driehoek tattoo met bloemen:

Zwarte of witte driehoek?

Zoals je in deze voorbeelden kunt zien kun je flink variëren met dit type tattoo. Je kunt bijvoorbeeld de driehoek laten “uitsparen” waardoor het net is alsof deze wit is. Het zwart kun je subtiel laten aanzetten of juist heel dik. Hier zie je alle 18 tattoos nog eens op een rijtje, ook een handige afbeelding om bijvoorbeeld op Pinterest te bewaren. Op mijn tattoo Pinterest bord vind je nog heel veel meer mooie tattoo voorbeelden.

driehoek tattoo voorbeelden