Op het moment van schrijven schijnt het zonnetje. Maar toen ik laatst bij San Blas in Bloemendaal was kwam het met bakken uit de lucht. Toch is het strand altijd een goed idee wat mij betreft. En bij San Blas kun je trouwens altijd terecht! Weer of geen weer, zomer of winter. En binnen schijnt altijd de zon, moet je zien wat een kleuren:

San Blas Bloemendaal

In 2014 besluiten de eigenaren van strandtent Het Lido in Bloemendaal dat het tijd is voor iets anders. Hun droom: een duurzame strandtent waar het altijd zomer is. Een kleurrijk geheel met slim hergebruik van bouwonderdelen, waar mogelijk. Gezond eten, lekkere drankjes maar bovenal: gastvrijheid (ook als het regent). Het resultaat mag er meer dan wezen, mag ik jullie voorstellen: San Blas in Bloemendaal!

Paviljoen San Blas

Zuid Amerikaanse sferen

De naam San Blas vindt zijn oorsprong in Panama, waar de San Blas eilanden liggen. Eigenaren Frank en Martine hebben er een huis en toeristenverblijf omdat ze de Caribische sfeer en cultuur zo heerlijk vinden. En precies dat gevoel krijg je bij hun strandtent in Bloemendaal, het voelt er als een feestje!

In de keuken wordt eerlijk gekookt door kok Peter Jan, met roots in Suriname. Biologische drankjes en hapjes… ik hou er van!

San Blas in Bloemendaal aan Zee

Het duurzaamste paviljoen in Bloemendaal e/o

Strandtent San Blas is grotendeels ontworpen door Frank en Martine zelf. Met een dak vol zonnepanelen, een slim afvalreductie systeem en door handig (en ubercool) hergebruik van oude bouwmaterialen en accessoires is het “groenste” strandpaviljoen van Bloemendaal aan Zee en omstreken ontstaan.

Ook mooi: de vloer!

houten vloer San Blas

Ik schreef er laatst al over, een houten vloer gemaakt van tegels. Superhandig natuurlijk in een strandtent die yearround open is. En het ziet er prachtig uit.. vind je niet?

Verder nog goed om te weten: bij San Blas kun je trouwen! Maar ook vergaderen, verjaardagen vieren en andersoortige groepsactiviteiten. De ruimtes kunnen nl. door de prachtige, oude deuren heel gemakkelijk van elkaar gescheiden worden, waardoor je jouw eigen privé feestje kunt geven.

San Blas website & Facebookpagina

San Blas adresgegevens