Ulvik

Nummer 1 reisbestemmingen van de wereld, verkozen door National Geographic, de Hardangerfjorden in Noorwegen. Ik mag er een midweek verblijven en ben zwaar onder de indruk van al het moois dat ik te zien en te doen krijg.  Ja, ik weet het zeker…  hier kom ik van de zomer terug!

Als je naar Ulvik gaat vlieg je met KLM op het stadje Bergen. Vanaf daar is het nog zo een 2,5 uur rijden naar Ulvik. De rit is meer dan de moeite waard en voert je langs kilometers Hardangerfjord.

De natuur hier is prachtig en verandert met de dag. In de lente verdwijnt de laatste sneeuw en hullen de bergwanden zich in een dun laagje groen. Paardenbloemen kleuren de heuvels geel, zo nu en dan  afgewisseld door pinksterbloemen die op hun beurt zorgen voor witte vlakken.

De parel aan de Hardangerfjorden is Ulvik, een klein plaatsje met niet meer dan 1100 inwoners. Het stukje fjord hier is onrealistisch mooi en lijkt eerder op een decor uit een sprookjesboek, moet je kijken:

Apple cider Ulvik

Activiteiten in Ulvik

In Ulvik trek ik op met Robert, eigenaar van het concept B Nature. Als Belg heeft hij zich 5 jaar geleden permanent gevestigd in Ulvik, na een lange zoektocht naar het mooiste stukje Noorwegen. En gelijk heeft hij!

Uitzicht Ulvik

Vakantiegangers laat hij kennismaken met dit prachtige stukje Noorwegen door verschillende activiteiten en verblijven aan te bieden. Samen met Saskia logeer in zijn Strand Fjordhotel (met het meest prachtige uitzicht ever) en in een van de 6 yurts die hij ook als accommodatie aanbiedt (moet je je indenken hoe leuk dat ook is met kinderen?!) Die Yurts liggen in een plaatsje om de hoek van Ulvik, hier vertel ik snel meer over.

Strand Fjordhotel Ulvik

Hiken, fietsen en kayakken

In Ulvik kan het allemaal. En dit zijn slechts enkele van de activiteiten die wij doen en die Robert aanbiedt. De activiteiten manager is Remco (uit Limburg), een buiten- en sportman in hart en nieren. Wat wij allemaal voor sportiefs doen tijdens deze trip? Je leest het binnenkort in de blog “10 redenen om Ulvik te bezoeken”. (waar ik gelijk meer vertel over het water, dat rechtstreek uit de rivier gedronken kan worden.)

Hiken in Noorwegen

Nationale feestdag met knappe “mannen”

Na een fietstochtje door de bergen zitten Saskia en ik bij te komen bij een van de 2 leuke (hippe!) koffiebars die Ulvik rijk is, Drøs. Het blijkt een nationale feestdag te zijn in heel Noorwegen en aan onze neus trekt een bonte stoet inwoners voorbij. Voorop lopen een aantal knappe jonge puber-Vikingen (over hun vaders vertel ik trouwens hier nog wat meer) en als ik de foto naar Mia doorstuur is haar reactie:

Wanneer gaan we?! En mag Kiki mee?” Het mag…!

Feestdag Noorwegen

Ulvik, I’ll be back, deze zomer!