24 uur Bangkok

Bangkok in 24 uur… met een tiener?! Bangkok is zonder tiener al amper te doen in 24 uur. De stad heeft zoveel geweldigs te bieden, op alle fronten: cultuur, shoppen en natuurlijk eten! Bangkok tips: dit mag je niet missen:

Over Bangkok heb ik al veel gehoord, vooral dat het er erg druk, chaotisch, stinkend en warm is. “Niks voor jou Bon!” Daarom besluit ik er maar kort te blijven – niet langer dan 24 uur – en erna direct door te reizen naar het Thaise eiland Koh Samui. Daar komt bij, ik ben samen met Mia en ook zij is niet zo dol op hectiek.

Verkeer in Bangkok

Toch hebben wij een TOPtijd in Bangkok waarin relaxen en cultureel vertier prima in balans zijn. Ik heb deze 6 Bangkok tips voor je, die je prima in 24 uur kunt doen:

Tip 1) Regel een heerlijke accommodatie waar je goed kunt relaxen maar die wel dicht bij de metro en Skyline ligt.

Wij slapen 2 nachten in The Continent, een heerlijk ***** hotel met een zwembad op het dak waar we aan het einde van de dag lekker relaxen, proosten en bommetjes maken. Mia is hier helemaal happy aan de zwembad rand, vooral ook omdat de WiFi razendsnel werkt 🙂 Een groot voordeel is dat de prijzen in Bangkok heel gunstig zijn, voor een overnachting betaal je slechts een fractie van wat je hier kwijt zou zijn.

The Continent Bangkok

Tip 2) Reizen door Bangkok? Dat doe je met de metro of de Skyline.

Qua verkeer is het een chaos in Bangkok. Scooters, taxi’s, tuktuk’s, alles raast als een dolle, kriskras door elkaar heen. De metro is een prima optie en ook de Skyline, de bovengrondse metro zeg maar. Toch kunnen wij het niet laten en stappen we ook in de tuktuk. Wat een superleuke beleving, dat moet je zeker proberen!

Tuktuk in Bangkok

Tip 3) Bezoek minimaal 1 tempel.

In Bangkok zijn meer dan 400 tempels te vinden, wij bezoeken de Golden Mountain. Qua drukte valt het ons hier heel erg mee. Er zijn allerlei prachtige beelden, Buddha’s en klokken en bovenop de “berg” heb je een mooi uitzicht over de stad.

Golden Mountain Bangkok

Tip 4) Shoppen? Dat doe je in een van de vele malls.

Ook aan malls geen gebrek in Bangkok. In deze winkelcentra kun je terecht voor allerlei supervoordelige kledingstukken, telefoonaccessoires en sieraden, maar je kunt er ook heerlijk Thais eten en genieten van bijvoorbeeld een manicure (dat doen wij) of Thaise massage.

Tip 5) Een van mijn favoriete Bangkok tips: ga naar Chinatown.

Wij sjezen met de tuktuk naar Chinatown en kijken onze ogen uit. Het is er erg druk en warm maar zo indrukwekkend. Check deze korte sfeerimpressie maar eens:

Tip 6) Even tot rust komen? Strijk neer in het Lumpini park.

Direct gelegen aan de metro en Skyline ligt het Lumpini park. Deze plek is een oase van rust met centraal een grote vijver waar je bijv. waterfietsen kunt huren of los kunt gaan op de verschillende fitness toestellen die verspreid door het park staan.

Lupini Park in Bangkok

Bangkok, wie weet komen we terug! Wij vonden het super.

Bangkok tips