Fijn, ik heb weer een nieuw kookboek met allerlei lekkere, gezonde en easy recepten. Eigenlijk zijn de recepten uit dit boek van Easy Peasy bedoeld om lunchtrommels van de kids mee te vullen. maar rechtstreeks op een bordje kan natuurlijk ook prima.

Bovendien, Mia als 14-jarige met een lunchtrommel naar school… zie je het voor je?!

Ik heb geluk als ik een pakje Sultana mee mag geven en een Dopper met water. Over appels en bananen begin ik niet eens meer.

Dat was vroeger wel anders. Ik had ergens in Italië een lunchtrommel van Hello Kitty op de kop getikt, met verschillende “etages”. In elk vakje deed ik iets anders: gesneden broodjes, stukjes komkommer, cherry tomaatjes en wat chocolade rozijntjes als toetje. En dat trommeltje ging schoon leeg!

Nu prop ik madame thuis vol met allerlei lekkere gezonde dingen en daar gaat Easy Peasy Lunchbox me mee helpen.

Ik spot dit recept: groentemuffin met ei.

(Mia is DOL op ei, dus dat gaat zeker goedkomen)

Benodigdheden voor 6/8 muffins:

  • handvol verse spinazie
  • 2 tomaten
  • 5 champignons
  • 2 bosuitjes
  • paar blaadjes basilicum
  • 6 eieren
  • scheutje melk (rijst- of amandelmelk is ook prima)
  • beetje zout en peper

Zo maak je de groentemuffins:

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Snijd alle ingrediënten klein en doe ze in een kom. Roer er de 6 eieren en melk doorheen en breng op smaak met peper en zout. Schep 6 tot 8 muffinvormpjes vol en plaats ze voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip: als de groentemuffins klaar zijn laat ze dan in de oven afkoelen om “instortingsgevaar” te voorkomen (helaas ging deze tip aan mij voorbij ;-)) Maar de smaak is er niet minder om!!

Winnen: 2x Easy Peasy Lunchboek

In dit boek lees je allerlei tips hoe je de trommel van je kind gezond kunt vullen. Het gaat dan om 10-uurtjes, lunchtrommels en drinkbekers. Verder lees je in het boek waar een voedzame trommel aan moet voldoen, zodat je zelf ook lekker kunt experimenteren.

Is het boek iets voor jou? Ik mag 2 exemplaren weggeven! Meedoen is heel makkelijk. Laat mij in een reactie onder deze blog weten wat het favoriete lunchgerecht is van jouw kind (of van jezelf natuurlijk) en… wie weet!!

Natuurlijk vind ik het ook erg leuk als je deze actie wilt delen en de Facebookpagina van OHIMP liked.

Wil je niet wachten? Het boek kun je ook gelijk hier kopen. En ben je benieuwd naar het servies ? Dat is van het merk Dassie, je vindt het hier. Mijn nieuwe bestek heb ik bij Fonq besteld.