Behalve een flinke dosis vitamine C, bevatten zoete aardappelen ook mangaan, dat botten en bindweefsel gezond en sterk houdt. Maar ik vind deze Peruaanse zoete aardappelsoep eigenlijk gewoon hartstikke lekker… Lees snel verder voor dit heerlijke het recept.

Voor het recept van deze soep heb ik me laten inspireren door het boek Super Food, van Jamie Oliver. Dit boek staat vol met gezonde recepten voor het hele gezin.

zoete aardappelsoep

Ingrediënten Peruaanse zoete aardappelsoep

 • 1 grote rode ui
 • 3 tenen knoflook
 • 2 verschillende gekleurde paprika’s
 • 500 g aardappels
 • 500 g zoete aardappels
 • 1 verse rode peper
 • 2 kippendijfilets
 • olijfolie
 • 1 tl korianderzaad
 • 2 hele kruidnagels
 • 1,5 liter groente- of kippenbouillon
 • 2 maiskolven
 • 2 limoenen
 • 150 g quinoa
 • 1 bosje verse koriander

Bereiding:

Pel de ui en hak hem in stukjes van 1 cm. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verwijder zaadjes en zaadlijsten uit de paprika’s, was de aardappels en zoete aardappels (met schil voor extra voedingswaarde) en snijd alles in blokjes van 2 cm. Hak de rode peper fijn.

le creusetZet een grote braadpan met 1 eetlepel olie op matig hoog vuur. Snijd de kippendijfilets in dunne plakjes, leg ze in de pan en blijf regelmatig roeren, terwijl je het korianderzaad met de kruidnagels en een snufje zeezout en zwarte peper in een vijzel fijnstampt. Kieper het specerijenmengsel in de pan en blijf regelmatig roeren, tot de plakjes kip goudbruin zijn. Doe de voorbereide groenten erbij en blijf 5 minuten regelmatig roeren. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.

jamie's peruaanse zoete aardappelsoep

(Voor wie zou het bovenste bordje zijn? Juistem, voor Mia. Zij wil geen koriander en mais en het liefst zo min mogelijk groente…)

Hak de maiskolven met een groot mes voorzichtig in 2 cm dikke schijfjes door er met een deegroller op te slaan. Snijd 1 limoen doormidden en roer de helften met de mais en quinoa door de soep. Kook hem nog 15 minuten, of tot de quinoa en mais gaar zijn. Proef en breng op smaak. Hak de bovenste helft van de bos koriander fijn en roer door de soep. Serveer met partjes limoen, eventueel  om erboven uit te knijpen.

Eet smakelijk!

soep eten

(Wat Mia daarentegen wel wil? Haar telefoon aan tafel natuurlijk… ;-))