Laaiend enthousiast word ik altijd van de vele recepten op Pinterest. Maar dat niet alle recepten zo goed uitpakken zoals het plaatje belooft, dat heb ik nu jammergenoeg al een paar keer ondervonden. Zo toverde ik laatst uit mijn slowcooker… een heerlijk portie hondenvoer in plaats van een mals stukje kipfilet.

Zondagochtend en in de oven staan 2 cakevormen met in de 1 een bananenbrood en in de ander een cake met ananas te garen. Op het fornuis pruttelt een pan met ouderwets lekkere kippensoep. En in mijn nieuwe slowcooker ga ik een heerlijk stukje kipfilet met wortel en zoete aardappels aan bereiden.

Life is good!

Vooral op zondagochtend. In mijn pyjama tik ik een blogje, ik zoek nog wat meer heerlijke Pinterest recepten uit en pers een sapje voor Mia.

Oh oh wat ben ik toch blij met mijn nieuwe slowcooker. Ik heb gekozen voor een variant met glazen deksel, zodat ik het lange garingsproces nauwgezet kan volgen, zonder dat ik telkens de deksel hoef op te tillen. Het recept voor de “honey garlic chicken” ziet er heerlijk uit en past qua kookgemak helemaal in mijn straatje:

The easiest one pot recipe ever. Simply throw everything in and that’s it! No cooking, no sauteeing. SO EASY!

Uhu…

chicken with honey

Ik volg alle stappen nauwkeurig en inderdaad, het voorbereiden is een eitje. Ziet er goed uit, toch:

crockpot chicken honey

Nu is het een kwestie van wachten. 7 a 8 uur maar liefst. Maar ja, dan eten we straks wel dit, want dit is zoals het recept eruit ziet:

crockpot chicken honey

De tijd vliegt voorbij – Netflix, ik hou van je – en dan is het… etenstijd! Verbaasd kijk ik in de pan… WUT?!

Mislukte Pinterest recepten

Tegen beter weten in maak ik voor Mia en mij een bordje klaar met rijst en wat scheppen van dit mengsel. Maar eerlijk gezegd is de geur al heel ehhhh apart zeg maar. Mia haalt haar neus ervoor op. Ik probeer een hap maar krijg hem niet weg. En zelfs de katten raken het goedje met geen snorhaar aan.

Ik weet het zeker, vandaag heb ik hondenvoer gemaakt!!

Nailed it! Pinterest recipes

Deze mislukte Pinterest recepten vind ik ook hilarisch

nailed it: pinterest failures

mislukte Pinterest recepten

mislukte Pinterest recepten mislukte Pinterest recepten mislukte Pinterest recepten

En jij, heb jij ook wel eens zo’n giga mislukking gemaakt?