Heerlijk weer een paar dagen skiën in Oostenrijk in Tirol. Alleen jammer dat de regen met bakken uit de lucht komt en het zicht bovenop de berg allesbehalve optimaal is. Gelukkig slaap ik in een TOP hotel, het Sportresort Hohe Salve in het dorpje Hopfgarten. En dan het zwembad dat bij dit hotel hoort…

Daar zou je toch zo uren in kunnen badderen? Of het nou zomer of winter is, dit bad is heerlijk verwarmd en biedt een perfect uitzicht over de vallei van Hopfgarten. En ik kan je verklappen, ook als het regent is het prima vertoeven in dit zwembad, je kunt namelijk van binnen naar buiten zwemmen. En ben je klaar met zwemmen, dan duik je zo de sauna in of het Turkse stoombad.

Splinternieuw Sportresort Hohe Salve

Het hotel is geopend in december 2016 en van binnen ruikt alles nog gloedje nieuw. Ook in mijn kamer, waar het bed uitnodigend voor me is opgemaakt.

Ik kom aan in de avond en ben me nog niet bewust van mijn balkon met uitzicht. Als ik de volgende ochtend de gordijnen open zie ik dit:

Een lekkere EN gezonde keuken

In het restaurant van Sportresort Hohe Salve kunnen de fijnproevers onder ons hun hart ophalen. Het hoort er natuurlijk ook wel bij, bij een actieve vakantie om ook de inwendige mens goed te verzorgen. Ik ben groot fan van het ontbijt, dit biedt een scala aan gezonde opties, ook voor diegene met een voedselallergie.

Doen in Hopfgarten

Het centrum van Hopfgarten heeft  smalle steegjes en een prachtige barokke kerk. Het is met 5500 inwoners één van de grootste dorpen van SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental. Wat kun je doen in Hopfgarten:

  • Beginnende skiërs kunnen oefenen op een van de oefenweiden. Prima voor volwassenen die voor het eerst op de latten staan, maar ook voor kinderen is het goed vertoeven op deze mini-pistes.
  • Rodelen. Hopfgarten heeft maar liefst 4 rodelbanen.
  • Apres skiën. Hopfgarten kent een rustige après-ski. Aan de overkant van Sportresort Hohe Salve is een van de weinige bars gevestigd, die dan ook wel van wanten weet.
  • Wandelen en hiken. Er zijn verschillende routes beschikbaar, voor een korte of lange wandeling door het dorpje en de omliggende bossen en bergen. Op de dag van ons vertrek is het weer helemaal opgeklaard en ben ik van plan een flinke ochtendwandeling te maken. Ik ben echter tot aan het kerkje gekomen (5 minuten vanaf ons hotel), en had het daar al prima naar mijn zin 🙂

Sportresort Hohe Salve website
Meierhofgasse 26, 6361 Hopfgarten im Brixental, Oostenrijk