smoothie met kokosmelk en mango

Het is weer lente! En wat zijn we al lekker verwend met een paar zonnige dagen. Helaas is het vandaag berenkoud maar om toch in een zonnige stemming te komen maak ik een tropische smoothie met kokosmelk en mango. En het mooie is, kokosmelk is hartstikke gezond! Waarom is kokosmelk gezond?

Als groot fan van alles met kokos, ben ik altijd op zoek naar recepten met kokos. En met de prachtige nieuwe blender in huis, moet er natuurlijk snel een kokossmoothie komen. Is kokosmelk gezond dan? Jazeker! En wel hierom:

  • In kokosmelk zitten vitaminen en mineralen. Om precies te zijn vitamine B, C en E en magnesium, kalium en ijzer. Goed voor je afweersysteem en botten en spieren
  • Kokosmelk is rijk aan anti-oxidanten. En die vertragen het verouderingsproces. Niet dat ik dat nodig heb natuurlijk 😉
  • In kokosmelk zit laurinezuur. een vetzuur wat ook voorkomt in moedermelk. Laurinezuur helpt je lichaam bij in de strijd tegen bacteriën en ziekten en kan helpen om je cholesterol te verlagen

Kokosmelk zonder toevoegingen

Waar je wel op moet letten is dat je kokosmelk koopt zonder toevoegingen. Vooral de goedkopere soorten bevatten vaak E-nummers en sommigen zelfs suiker. Bij de grotere supermarkten verkopen ze gelukkig (biologische) kokosmelk zonder toevoeging. Ik gebruikte voor mijn smoothie kokosmelk van Go-Tan. Wist je trouwens dat je kokosmelk ook zelf kunt maken? Helemaal niet moeilijk, dat lees je hier.

Ingrediënten smoothie met kokosmelk en mango

Ok, kokosmelk: check. Wat heb je nog meer nodig voor een smoothie met kokosmelk en mango? Mango natuurlijk! Een boodschappenlijstje:

  • 100 ml kokosmelk
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 verse mango, in blokjes gesneden
  • een 1/2 kopje bevroren ananas, voor een lekkere koude smoothie
  • 2 el havermout
  • 1 el geraspte kokos (zonder suiker!)
  • 1 banaan

Ingrediënten smoothie met kokosmelk

Recept smoothie met kokosmelk en mango

Ik vind het zelf lekker om de havermout en kokos eerst wat fijner te malen in de blender, dat doe ik met de pulseknop van mijn blender. In de gebruiksaanwijzing lees ik dat je daarna eerst de zachte ingrediënten en vervolgens de bevroren ingrediënten toevoegt. Dan hoeven de messen namelijk net iets minder hard te werken, wat natuurlijk goed is voor de levensduur van je blender. Lekker laten draaien tot je een heerlijk romige smoothie hebt.

En dan opdrinken in de tuin natuurlijk. Cheers!