recensie UE WONDERBOOM

Op zoek naar een goede en betaalbare bluetooth speaker? De UE Wonderboom zou wel eens exact de juiste voor je kunnen zijn. Goed geluid, draagbaar en…. waterdicht! Jan Meijroos*, OHIMP’s nieuwe techblogger probeerde hem voor je uit. Jan’s recensie UE Wonderboom:

De markt voor bluetooth speakers is booming (ba-dum, tsss) en dat is natuurlijk niet zo vreemd. Nu het streamen van muziek gemeengoed is geworden en ook de databundels op onze mobiele apparaten steeds toereikender zijn geworden, kúnnen we overal waar me maar willen van muziek genieten. En dan klinkt die muziek toch net even wat lekker door een kwalitatief goede draagbare speaker.

De nieuwste telg van de UE bluetooth speakers: de UE Wonderboom

Ultimate Ears (UE) timmert al jaren succesvol aan de weg met prima en in hippe kleurtjes uitgevoerde bluetooth speakers. Na de UE Roll, de UE Boom en de UE Megaboom is er nu een nieuwe telg aan de familie toegevoegd: de UE Wonderboom.

De Wonderboom valt positief op door twee belangrijke factoren: hij is scherp geprijsd en heeft een flink geluid. Met €99 euro is hij stuk toegankelijker qua prijskaartje dan de grote broers Boom 2 (€199) en Megaboom (€299). Toegegeven, die laatste kent wel echt een fenomenaal geluid maar zo hard als díe variant kan, zo luid ga je ‘em in de praktijk waarschijnlijk niet zetten. Zelf blijf ik groot fan van de wat zwaardere uitvoeringen van bluetooth speakers en ik was dan ook aangenaam verrast door de sound van de Wonderboom. Zeker gezien zijn omvang.

 Vrolijke kleurtjes

kleurtjes WONDERBOOM family

Het kleine speaker komt in allerlei felle, kekke kleurtjes en kent een 360 graden geluid doordat hij rondom is uitgevoerd met speakers. Waar je hem ook neerzet, je hoort dus altijd prima geluid. Connectie met je tablet, smartphone of laptop is een fluitje van een cent. Druk op de bluetooth knop en je ‘pairt’ hem binnen een paar seconden met je muziek-device naar keuze. De grote volumeknoppen aan de voorkant van de speaker wijzen voor zichzelf, en door met je vingers bovenop de Wonderboom te tikken, pauzeer je de muziek of skip je door naar een volgend nummer. Ook erg handig; de lus aan de bovenkant waarmee je de box aan een tas, boomtak, fietsstuur of… douchekop hangt.

Want: de UE Wonderboom is waterbestendig

waterproof WONDERBOOM

Jawel, de Wonderboom is waterbestendig, net als de andere Boom speakers. En dat gaat wel even verder dan spatvrij. De Wonderboom is nou typisch zo’n boxje waarvan je op het strand of aan de rand van het zwembad kunt genieten. Mocht iemand  (of jijzelf) de speaker per ongeluk in het water stoten; niet getreurd… de Wonderboom kan tot een half uur een meter onderwater blijven zonder dat het apparaat stuk gaat. Geloof je dat niet? Check dan mijn filmpje dat ik voor Bright.nl heb gemaakt, waarin ik de speaker bewust in een grote vaas water gooi.

wonderboom pink

(Dit is Bonnie’s favoriete kleurtje ;-))

Conclusie van de recensie UE Wonderboom

Concluderend kan ik melden dat Ultimate Ears (UE) opnieuw een mooie, en krachtige speaker aflevert. De muziekpurist zal het geluid misschien te eenvormig vinden, en met name in de hoge regionen mist hij wat details. Maar als speaker op feestjes en partijen, tijdens een picknick in het park, bij het zwembad of in en rondom je vakantiehuisje is dit een meer dan prima, draagbare reisgenoot.

review UE wonderboom

*Jan Meijroos is copywriter, (tech)journalist en vlogger voor onder andere Bright.nl en de Persgroep. De komende tijd kun je op OHIMP vaker artikelen van hem lezen, voornamelijk reviews over handige gadgets. Meer over Jan vind je o.a. hier op Twitter