mb's overmaken

Het is eerder regel dan uitzondering, Mia die rond de 10e van de maand vraagt: “Wil jij nog wat MB’s overmaken?” En natuurlijk doe ik dat – ik verbruik er immers niet zoveel als dat zij doet -, maar doe ik er eigenlijk wel goed aan?

“Zijn je MB’s nu al op dan?!”
“Jaaa, ik zat per ongeluk thuis op 4g in plaats van WiFi!” is het veelgehoorde smoesje.

Als moeder wil ik natuurlijk altijd op de hoogte blijven van het wel en wee van mijn dochter. Zo heb ik graag dat ze mij haar locaties stuurt maar ook word ik blij als ze mij gezellige foto’s stuurt, van wat ze op dat moment aan het doen is.

Extra MB’s overmaken, is dat nou wel handig?

“Mia! Je zou een kwartier geleden al thuis zijn!!! Waar ben je?!”
“We zijn aan het chillen bij N. thuis. Ik kom zo.”
“Je bent toch niet aan het drinken he?!”
“Neehee.”
“Stuur NU je locatie door en een foto van de salontafel!”

De foto van de salontafel (en wat eronder verstopt stond) zal ik je besparen, maar ik wist wel gelijk weer hoe de vork in de steel zat en kon dankzij de MB’s orde op zaken stellen! (Want oooo daar ben ik zo goed en consequent in…).

Pubers & chillen, wat moet ik me daar nou bij voorstellen

Eigenlijk weet ik het wel hoor. Bij niet al te slecht weer hangen ze in een parkje en hebben ze van tevoren drinken ingeslagen bij de AH. Ze kletsen, lachen maar zitten vnl. met blauwverlichte gezichten naar de schermpjes van hun iPhones te staren. Of ze hangen bij iemand thuis op de bank, met hun nek in een knik naar beneden gebogen, turend naar alweer dat o-zo belangrijke schermpje van hun telefoon.

Zelf kan ik er ook wat van

Ach, natuurlijk vinden we het telefoongedrag van onze tieners af en toe best irritant. En toegegeven, Mia is wel een van de zwaardere gevallen. Maar zelf geef ik ook niet altijd het even goed voorbeeld, een leven zonder mijn iPhone7 Plus kan ik me simpelweg niet meer indenken. Ik hoor mensen wel eens over een telefoon-detox. Misschien is dat iets voor Mia en mij, met eenvoudige sim-only abonnementjes voor ons allebei?

Wie weet… in ieder geval zou het wel weer leuk blog materiaal zijn!! 😉