Mijn gezicht verdient zonder make-up de allergrootste en glimmendste medaille in de categorie blote-billen-gezicht. Blonde wenkbrauwen, onzichtbare wimpers en blozende wangen. Charmant? Mwah, vind ik niet. Permanente make-up lijkt mij daarom fantastisch. Maar hoe werkt dat eigenlijk, permanente make-up zetten… Ben jij er benieuwd naar? Lees maar verder, want ik probeerde het uit! 

Laatst in het hotel in Kopenhagen ging om 4 uur ’s nachts het brandalarm af. Veel tijd om toonbaar de hotelkamer te ontvluchten hebben nicht Jacq en ik natuurlijk niet, dus hup in pyjama naar beneden. De 3 aangesnelde brandweerauto’s zaten afgeladen vol knappe mannen. Gelukkig was het loos alarm, maar het zou natuurlijk een uitgelezen kans zijn geweest om even een potje te gaan sjansen met een paar van die breedgeschouderde spuitgasten. Ware het niet dat ik – zoals eerder gezegd – kampioen blote-billen-gezicht ben. Kijk maar (je ziet hoe we onder de indruk zijn):

blote billen gezicht

Goed, het is misschien een slap voorbeeld, maar hoe fijn zou het toch zijn als je wakker wordt en je ziet er gelijk een beetje tiptop uit?! En dat is dus precies waar permanente make-up je bij kan helpen. (En dus niet persé om te flirten met brandweergasten ;-))

Tatoeage in je gezicht?

Via strandvriendin Rachel hoor ik over Mandy van beautysalon Beausense. Zij heeft heel veel ervaring met het zetten van permanente make-up en kan onderhand wel dé expert van Amsterdam en omstreken worden genoemd. Als je permanente make-up overweegt is het echt een goed idee om dit door een professioneel iemand te laten doen, het zetten werkt namelijk exact hetzelfde als het plaatsen van een tatoeage! De inkt die gebruikt wordt is echter wel milder waardoor permanente make-up in de loop der tijd vervaagt. Maar het komt er bij permanente make-up dus wel op neer dat je getatoeëerd wordt in je gezicht.

wenkbrauwen wiskunde

Hoe werkt permanente make-up zetten

Beausense zit in Landsmeer en naast permanente make-up zetten doet Mandy nog veel meer ter verbetering van onze schoonheid. Denk aan reguliere beautybehandelingen, laserontharing en pedicure. Maar goed, vandaag kom ik voor het permanent laten tekenen van mijn wenkbrauwen én eyeliner! Voor beide behandelingen verloopt het proces als volgt:

  1. Samen met Mandy bepaal ik eerst de kleur voor mijn wenkbrauwen en eyeliner aan de hand van een kleurkaart. Voor de wenkies kies ik voor dark blond en voor de ogen “warm zwart”.
  2. Vervolgens worden er met een speciaal potlood proeflijntjes getekend en bekijken we of dit is wat ik voor ogen hebt. Je kunt voor de eyeliner bijv. kiezen voor een dun lijntje of een meer gestileerd lijntje. Mijn wenkbrauwen worden nauwkeurig gemeten (volgens de foto hierboven, het blijkt nog echte wiskunde!) en aan de hand hiervan worden ze getekend in een model dat ik mooi vind. Ik had van tevoren wat foto’s van mooie wenkbrauwen op mijn telefoon gezet. De wenkbrauwen kunnen op 2 manieren gezet worden: de zgn. lijntjes- of stroketechniek of de poedertechniek. Ik vind de poedertechniek het mooist en kies daarvoor.
  3. En dan gaat Mandy aan de slag! Ze maakt haar speciale pen gereed en begint met de wenkbrauwen. Ik vind de pijn heel erg goed te doen en na een klein uurtje is het klaar. Ik schrik wel even van het resultaat. Het zit er perfect strak op maar de kleur is nu nog heel donker. Je moet je voorstellen, het is getatoeëerd dus het zijn nu allemaal korstjes die er de komende week vanaf gaan. De kleurintensiteit is nog heel heftig maar na een week zal ik pas goed kunnen zien hoe het echt wordt. De eyeliner zetten, dat gaat op dezelfde manier als de wenkbrauwen. Dit vond ik eerlijk gezegd wel een stukje pijnlijker. Hoe pijnlijk deze behandeling is verschilt per persoon, ik heb sowieso hele gevoelige en altijd rode oogleden. Maar goed, wie mooi wil zijn… 😉

hoe werkt permanente make-up zetten

Klaar! En hoe zit het nu met de nazorg?

Zo, mijn lijntjes zitten erop. Op de foto hierboven zie je hoe prachtig de wenkbrauwen zijn gezet. Het eyeliner lijntje is door de zwellingen niet heel goed te zien, maar die staat er ook erg mooi op. Ik krijg van Mandy de volgende adviezen mee naar huis:

  • De eerste 2 dagen mag ik mijn ogen elk uur een kwartier verkoelen met een icepack. Hoe vaak ik het wil doen is ook afhankelijk van de zwelling. Maar Mandy en ik verwachten dat mijn oogleden door de gevoeligheid wel wat gezwollen zullen raken.
  • De eerste 2 dagen de behandelde gebieden dun insmeren met een ontstekingsremmende zalf als Bepanthen.
  • De komende week geen mascara dragen.
  • En ook de eerste week zon, zee, sauna, zwembad en zonnebank vermijden.
  • Niet aan de korstjes krabben.

Ik neem alle adviezen goed ter harte en ga thuis lekker herstellen. Ik heb voor de komende 2 dagen boodschappen gedaan dus mocht de zwelling echt heftig zijn, dan hoef ik de deur niet uit. Maar ik kan je vast verklappen, het valt me allemaal heel erg mee en de volgende dag kan ik gewoon – hetzij met zonnebril en rode ogenschaduw-look – de deur uit.

hoe werkt permanente make-up

Over 3 weken heb ik een zogenaamde terugkomsessie, en dan loopt Mandy alles nog even goed na en tekent waar nodig even bij. Ik hou jullie op de hoogte, ook van de winactie die ik jullie mag aanbieden!!!!