Eigenlijk ben ik niet zo’n ster in het zelf bedenken van recepten. Behalve als het om smoothies of… soep uit de Soupmaker gaat! Maar goed, hier kan ook weinig mis mee gaan moet ik bekennen. Vandaag maakte ik een romige paprikasoep en deze is zó lekker, dat ik het recept graag met jullie deel.

Als je een soepliefhebber bent dan raad ik je echt aan om eens een Soupmaker aan te schaffen, als je er niet al eentje hebt natuurlijk. Het is eigenlijk een verrijkte blender die jouw soep kookt én blendt. En all it takes is 25 minuutjes, serieus.

Heb je nou geen soupmaker? Dan kun je deze soep natuurlijk ook gewoon maken, met behulp van de staafmixer.

romige paprikasoep met wortel

Ingrediënten voor de romige paprikasoep 

(2 personen)

  • een halve rode paprika
  • een halve geschilde courgette
  • 10 waspeentjes
  • een rundvleesbouillonblokje (als je vegetarisch eet vervang je deze natuurlijk voor een groentebouillonblokje)
  • eetlepel kruidenroomkaas
  • 2 glazen water
  • wat fijngesnipperde bieslook

Doe alle ingrediënten m.u.v. de bieslook in de Soupmaker en zet deze op stand smooth (natuurlijk even afhankelijk van het type soepmaker dat jij hebt). Binnen 25 minuten is de heerlijke, romige paprikasoep klaar om lekker warm opgedronken te worden.

Tip: hier leg ik meer uit over de werking van de soupmaker.

recept: romige paprikasoep met wortel