“Bonnie, mogen we jouw adres? Dan sturen we je een heerlijk pakket vol met Zweedse huidverzorgingsproducten van Barnängen toe.” Zweden, huidverzorging… ik hou er van! Mijn geluk kan dan ook niet op als ik de doos van de postbode aangereikt krijg. 

Moet je kijken zeg, wat Mia en ik allemaal mogen gaan uitproberen. Dat gaat ons alleen niet lukken dus ik pak ook wat in voor mijn moeder en schoonzus. Maar zij moeten nog even wachten, de cadeautjes liggen onder de kerstboom.

LEES OOK: “Mam, wat heb je nou voor flutboom gekocht!!”

Zweedse huidverzorgingsproducten Barnangen

Barnängen, een vertrouwd Zweeds beautymerk

In Zweden blijken generaties lang al te vertrouwen op Barnängen, het authentieke Zweedse merk dat zorg draagt voor de huid. Barnängen werd opgericht in Stockholm in 1868 en het staat bekend om zijn iconische zeep. De Zweden konden de gunstige effecten van de zeep goed waarderen; hierdoor werd Barnängen zelfs officieel hofleverancier in 1876.

Leuk ook, de bloemenkrans die in het pakket zit

Deze verwijst naar Midzomer of Midsommar, de bekendste feestdag in Zweden. Traditioneel gezien is dit de dag van de zonnewende: de dag waarop de zon het langst aan de hemel staat en de nacht het kortst is. De succesformule van het Midzomerfeest is een bloemenkrans in je haar, dansen rond de meiboom, liedjes zingen en heel veel kruidendrankjes achterover slaan.

Midsommar bloemenkrans

(credits: de ring en armband zijn van het mooie sieradenmerk k’aschka)

Het juiste evenwicht tussen natuur en wetenschap

De Scandinavisch geïnspireerde ingrediënten van Barnängen zijn o.a. wilde vruchten, zoals kruipbraam, en andere iconische ingrediënten, zoals berk en vlierbloesem. Zij worden gecombineerd met wetenschappelijke formules, zoals het gepatenteerde cold cream: een voorouderlijk schoonheidsrecept, bedoeld om de huid te beschermen tegen uitdroging en irritatie. Wat de cold cream precies is, dat kan ik niet vinden. Het zit in ieder geval in alle producten van Barnängen.

Barnangen body balm

Ik probeer de All Over Rescue Body Balm

Dit is een rijke, hydraterende body balm die beschermt tegen uitdroging en irritatie. Precies wat mijn huid wel kan gebruiken. De crème is lekker dik maar smeert heel goed uit. Hij ruikt heel lekker – wat misschien in mijn geval niet helemaal gunstig is in verband met mijn parfumallergie – maar oeioei wat voelt mijn huidje zacht aan. Ik krijg er geen kriebel en jeuk van dus dat is gunstig.

Mia probeert de Sauna Relax Shower & Bath gel

Deze showergel komt uit de zgn. Nordic Rituals lijn. Het bevat natuurlijke ingrediënten zoals berkenextract, zeezout, bloemenoliën en een hydraterend serum. De geur doet denken aan – hoe kan het ook anders – de sauna. De tijd dat ik erbij blijf als Mia doucht of in bad gaat is natuurlijk allang voorbij. Dus we communiceren via een kiertje door de badkamerdeur.

Is hij lekker Mi?”
Ja! Heel!!”

Barnangen showergel

Ben jij ook benieuwd naar deze Zweedse huidverzorgingsproducten?

Ze zijn in Nederland exclusief te koop bij DA en dio. En voor de prijs hoef je het niet te laten: de showercreams zijn rond de 5,99 euro en de body lotions en balm 7,99 euro.