Kleding shoppen, ik doe het de laatste tijd steeds vaker online. Tijdens mijn speurtocht naar leuke, betaalbare én duurzame kleding voor dit voorjaar, kwam ik uit bij Sophie Stone. Ik heb 2 outfits uitgezocht (maar daar blijft het vast niet bij), welke vind jij het leukste?

Eerlijk is eerlijk, ik koop lang niet altijd duurzame kleding. Ik zou het wel willen natuurlijk, dat de stoffen die ik draag op een eerlijke wijze geproduceerd zijn en gemaakt van materialen die niet kriebelen en irriteren. Maar mijn portemonnee is er gewoon niet altijd naar. Bij de webwinkel van Sophie kun je alle kanten op. Zij verkoopt vijftien verschillende, innovatieve, fair fashion merken die o.a. komen uit Amsterdam, Londen, Istanbul, Berlijn, Stockholm en Barcelona.

Wie is Sophie?

Anna Sophie Slingerland, initiatiefnemer van Sophie Stone, wilde al langer bewuster gaan leven. Afval scheiden, minder vlees eten, dat werk. Maar ook op het gebied van fashion wilde ze een fair leven gaan leiden. Bij het handjevol webshops dat zij tegen kwam, vond ze zelden mode-items om op slag verliefd op te worden. En zo neemt ze in 2015 het heft in eigen hand en richt Sophie Stone op: een webshop waar je sophisticated fair fashion kunt kopen.

2x een Sophiestone outfit

Onlangs was ik in Antibes in Zuid-Frankrijk en daar kon ik de 2 outfits mooi gelijk mee naartoe nemen. De prachtige straatjes in het wijkje Commune Libre du Safranier en de hike over Cape d’Antibes werden zo perfecte locaties voor wat “fotoshootjes”. (niets serieus hoor, gewoon geschoten met de iPhone ;-))

Lees ook: alles over mijn weekendje Antibes en hoe leuk het er is

Outfit 1: de Ulla jumpsuit van People Tree

Jumpsuits, ik hou er van! Dus toen ik langs de Ulla scrollde maakte mijn hart een sprongetje. Die mouwtjes! Ik hou er van. Ik was alleen bang dat de jumpsuit iets te lang zou zijn en misschien wat strak in de taille?

Ulla Jumpsuit

Maar niets is minder waar, hij heeft voor mij de perfecte lengte en knelt allesbehalve. Dat komt natuurlijk mede door het stofje, de jumpsuit is gemaakt van biologisch katoen. Kleding van biologisch katoen is door zijn natuurlijkheid en de afwezigheid van irriterende kleurstoffen prettiger voor de gevoelige huid. Het is verder zachter en dikker is dan normaal katoen en gaat daardoor langer mee.

cap d'antibes

En weet je wat ik persoonlijk nou zo fijn vind? Je hoeft het bonnetje er niet uit te knippen, want ook dit is gemaakt van biologisch katoen. Geen gekriebel in je nek en geen synthetische flappen die in je heup of taille prikken. En dat je zelfs kunt gymen in dit pak, dat bewijst deze foto wel 😉

Ulla Jumpsuit

Outfit 2: rood-wit shirt van ArmedAngels met ‘Juno High’ jeans jeans van Kings of Indigo

Ooo wat zijn mijn billen en benen blij met eens een échte jeans van Kings of Indigo. Niet een goedkoop niemendalletje van 19,95 euro maar een spijkerbroek van 98% biologisch katoen en 2% elastan voor de stretch. Heer-lijk! Een beetje jammer alleen dat er tijdens de lunch een wijntje overheen ging en ik hem tussendoor moest vervangen door een andere zwarte broek, die natuurlijk lang niet zo lekker zat. Dit is de Kings of Indigo jeans:

Kings of Indigo

En het truitje is ook al zo lekker zacht en op de rug bovenaan heeft het zo een schattig detail. Hoop dat je het goed kunt zien? Je kunt inzoomen als je op je mobiel kijkt, en anders even op dit linkje klikken.

Sophie Stone fair fashion

Sophiestone.nl

Shoppen bij Sophie Stone met 20% korting

Altijd lekker, shoppen met extra voordeel. Sophie is zo blij dat ik enthousiast ben over haar winkeltje, dat ze een kortingscode van 20% aanbiedt, waarmee ik jullie op mijn beurt weer blij mag maken! Dus stel:

  • Jij wilt ook wel de Ulla jumpsuit? Dan betaal je normaliter 119,95 en met de kortingscode 95,96.
  • Jij wilt ook wel het rood-wit gestreepte truitje? Dan betaal je gewoonlijk 38,95 en nu 31,16.
  • Ook die zachte jeans om je billen? Normaal gesproken 129,95 en met de code 103,96.

Voordat ik het vergeet… Mocht je tussen 23 en 29 april naar Amsterdam gaan, Sophie opent een pop-up store in de Huidenstraat 13 (de 9 Straatjes, al-tijd leuk!) in Amsterdam. Dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00u (m.u.v. Koningsdag). Uiteraard kun je daar de kortingscode ook gebruiken!

De kortingscode is geldig tot 1 juli 2018 en te gebruiken op alle items uit de webshop of pop-up store van Sophie Stone.

Kortingscode = OHIMP

Nou vooruit, nog eentje dan. Dit is sweatshirt Faces van ThinkingMU, gemaakt van 100% biologisch katoen. Ik hoef nu denk ik niet meer uit de doeken te doen wat voor feestje dat voor je lijf betekent 😉

Faces sweater