Het is vast geen geheim meer voor je dat de elektrische tandenborstel vele malen beter werkt dan een normale tandenborstel. Mia en ik poetsen zelfs al een paar jaar elektrisch maar onze oude exemplaren zijn aan vervanging toe. We testen de nieuwe Oral-B GENIUS 10000, en dat blijkt een waar feestje voor onze monden. Waarom? Dat vertel ik je in dit artikel.

Tandenpoeten, het is nou niet echt een activiteit waar Mia warm voor loopt. Zij ziet het als een noodzakelijk kwaad en 9 van de 10 keer ragt ze de borstel veel te hard door haar mond en dan vindt ze het na 30 tellen wel gesneden. Toch heeft ze – net als ik – heel veel zin in om de nieuwe Oral-B GENIUS te testen. Deze tandenborstel monitort namelijk via een app, of jij je tanden wel goed poetst! En als d’r iPhone om de hoek komt kijken bij een beauty routine, dan is dat natuurlijk best wel “lit”, om maar even op z’n pubers te spreken.

review Oral B elektrische tandenborstel

Mia is overigens niet de enige met gebrekkige tandenpoets-skills. Onderzoek van Oral-B toont aan dat 80% van de mensen te weinig tijd besteedt aan het poetsen van minimaal één zone in de mond. 60% van de mensen poetst zelfs helemaal niet achter hun kiezen!

In de zomer van 2018 is de Oral-B GENIUS 10000 Orchid Purple (jaja, het is een mond vol, letterlijk en figuurlijk ;-)) gelanceerd in de trendy kleur paars. Mia en ik laten graag zien waarom dit dé borstel der borstels is en waarom wij nu al niet meer zonder kunnen.

Goed tandenpoetsen met behulp van een app?

Oral-B heeft een eigen app ontwikkelt, die het poetsgedrag in kaart brengt. Op deze manier kom je achter een aantal zaken:

  • Poets je wel overal? De tandenborstel voelt en herkent gedeeltes van je mond via sensoren in de tandenborstel in combinatie met de app op de smartphone. Samen met de Oral-B App 7.0 volgt deze positiedetectie technologie de positie van de borstel en laat je vervolgens zien hoe je elke zone in je mond het beste kan poetsen.
  • Poets je wel lang genoeg? Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat het belangrijker is om alle zones in de mond goed te poetsen dan de totale duur van het poetsen. Zelfs wanneer je niet verbonden bent met de App zorgt Oral-B’s professionele timer ervoor dat elke zone 30 seconden gepoetst wordt, om uiteindelijk de geadviseerde 2 minuten van de tandarts te halen.
  • Poets je niet te hard? Te veel druk tijdens het poetsen is één van de oorzaken van beschadigd tandvlees. Sommige gebruikers oefenen twee keer de hoeveelheid druk uit dan nodig tijdens het poetsen, wat schadelijk kan zijn voor het tandvlees. Deze technologie beschermt het tandvlees voor excessieve druk door visueel aan te geven wanneer er teveel druk wordt toegepast en tevens automatisch de snelheid te vertragen en de pulsaties te stoppen. Dankzij deze technologie heeft 93% van de agressieve poetsers hun druk verlaagd met 88%
  • Heb je wel genoeg lol in het elektrisch tandenpoetsen? Nou, Mia wel hoor! In de Oral-B app 7.0 is een ‘Snapchatfuntie’ ingebouwd, genaamd de Funzone. Heel grappig en hoe meer je poetst hoe meer filters je krijgt. En eigenlijk vind ik het zelf ook ontzettend grappig.

De handige, meegeleverde smartphonehouder (jaja, ook geschikt voor mijn grote iPhoneXS max) bevestig je heel gemakkelijk op de badkamerspiegel. En na het poetsen bekijk je een uitgebreid verslag van je poetsbeurt in de app en zo weten wij precies hoe we ons poetsgedrag kunnen verbeteren. Echt, ik dacht dat ik heel, heel goed poetste. Maar ik vergeet standaard toch nog wel een hoop zones.

Met de elektrische tandenborstel op reis

Zou jij eraan denken, als je op reis gaat om dan ook de lader van je elektrische tandenborstel mee te nemen? Nou, ik niet hoor, ik heb al laders zat bij me. Maar de Oral-B GENIUS 10000 Orchid Purple komt in een superleuke USB reisetui. Hierin vervoer je de tandenborstel gemakkelijk én laad je ‘m gelijk op. Handig toch?!

review Oral B elektrische tandenborstel

Verder heeft de tandenborstel maar liefst 6 verschillende standen en krijg je hem met allerlei verschillende opzetborstels die elk een eigen functie hebben. Doordat de borsteltjes rond zijn kom je gemakkelijk bij alle plekken. Mia gebruikt graag de 3D White borstel en ik ben fan van de Sensi Ultrathin opzetborstel. Deze heeft hele fijne haartjes en is zacht voor het tandvlees. Ook leuk is dat je de oplichtende ring in allerlei kleuren kunt instellen, Mia kiest voor felroze.

En, wat vinden Mia en ik van deze Oral-B elektrische tandenborstel?

Allereerst, het is een plaatje om te zien, in een mooie kleur lila. Het hoge gadget gehalte maakt hem voor ons extra leuk. En – niet onbelangrijk – hij poets heerlijk. Wij ervaren de tandenborstel als een spa-beleving voor onze mond.

Zouden wij hem aanraden? Jazeker! Hij is niet heel goedkoop (149,99 euro), maar je zou de aanschaf dan ook echt kunnen zien als een TOPinvestering in een goede mondverzorging. Nu ik erover nadenk. Deze elektrische tandenborstel is eigenlijk een supermooi cadeau voor de feestdagen! Je shopt hem hier.

Oral-B Genius 10000 Orchid