Nou ja zeg… in China woedt een heuse trend om het gezicht te beschermen tegen de zon, met een zogenaamde FACEKINI. Ken jij dit bizarre modeaccessoire al?

Het zal je maar gebeuren, dat je nietsvermoedend op het strand loopt en ineens dit soort types tegenkomt. Je schrikt je toch een hoedje?

De facekini is geen grap

Deze Chinese dames nemen de facekini uiterst serieus. De trend is begonnen in 2012, bij wat dames van middelbare leeftijd die graag anoniem over het strand wilde kunnen lopen, omdat ze niet helemaal happy met hun vormen waren. Gelukkig zien ze er met de facekini stukken beter uit!

Inmiddels is de trend doorgezet en schijnen vooral de stranden bij Qingdao, in het Oosten van China, overspoeld te worden door deze gezichtsmaskers.

Weg met die zon

Waar wij in het Westen een min of meer zonnig kleurtje nastreven om er net iets florissanter uit te zien, doen vooral de vrouwen aan de Gele Zee in China er alles aan om wit te blijven.

bijzondere zonbescherming in China

Een zongebruind gezicht zien deze dames namelijk als een verwijzing naar lange dagen van hard werken in de brandende zon, daar waar je toch eigenlijk andere mensen voor moet kunnen inzetten…

Toch schuilt er ook een praktische kant aan het dragen van een facekini. De mensen in het Oosten van China schijnen graag elke ochtend – zomer of winter -een stuk te willen gaan zwemmen in de zee. En die blijkt vol kwallen te zitten!

Is de facekini ook iets voor jou?

In een facekini kun je dus lekker anoniem over het strand lopen en je tegelijkertijd beschermen tegen zonneschijn én kwallenbeten. Toch denk ik dat de trend niet naar ons land zal komen overwaaien, al is het alleen maar omdat je dan een boete riskeert vanwege het burkaverbod…

Wil je er toch eentje aanschaffen, vanaf een euro of twee vind je ze bij Aliexpress.

nieuwe facekinies

Meeste foto’s uit dit bericht zijn gemaakt door de fotograaf Philipp Engelhorn.