Wil je er even tussenuit? Gelukkig is er genoeg te doen in ons eigen land. Van de bossen ontdekken in Twente, tot aan uitwaaien op de Waddeneilanden. Of wat dacht je van een lekkere vakantie in Limburg? Hieronder lees je een aantal tips voor een vakantie in Nederland.


Texel: uitwaaien voor jong en oud en met leuke strandtenten

Van alle vakantieparken in Nederland zijn die op de Waddeneilanden het meest populair. En logisch ook. De zilte zeewind door je haren, uitgestrekte stranden en pittoreske dorpen, wie wil dat nou niet? Ga voor het eilandgevoel eens naar Texel. In Den Helder stap je op de boot en je bent zo in de populaire plaats De Koog. Vanuit hier ben je vlakbij de duinen en op loopafstand van het strand. Heerlijk voor een lange strandwandeling. En als je er dan toch bent, hier vind je ook leuke strandtenten voor een hapje en
een drankje. Zusje 19, Beachclub Texel en Strandpaviljoen Paal 20 zijn begrippen op Texel. Een wat langere wandeling brengt je naar Strandpaviljoen Paal 17, vlakbij het zeehondencentrum Ecomare. Vergeet ook niet de andere natuur op het Texel en ga met de boswachter op pad door het kweldergebied De Schorren. En voor de kleintje is lammetjes knuffelen bij Schapenboerderij Texel ook een leuk idee.

Weekendje Friesland? 8x leuke tips voor Dokkum

Op ontdekking in de bossen van Twente

Kies je voor een ontspannen vakantie in Nederland? Dan is een vakantie in de Twentse een goed idee. De leukste manier om het bloeiende Twentse coulisselandschap te verkennen is per fiets. Onderweg in Twente wachten onder andere het kunststadje Ootmarsum, uitgestrekte weilanden en ontelbare bospaden omgeven door paarse en roze rododendrons. Geniet van de stilte om je heen, je hoort alleen de vogeltjes fluiten. Tip: lunchen of een high tea bij Theehuis Dennenoord in Vasse, niet vergeten om vooraf even te reserveren. Voor een flinke dosis cultuur ga je op pad om de kastelen te bewonderen.

Bezoek bijvoorbeeld het grootste landgoed van Nederland: kasteel Twickel, op slechts 15 minuten rijden vanaf Hengelo. Of struin door de kasteeltuin van het 14-eeuwse Kasteel Warmelo bij Diepenheim. En heb je het hier gezien? Dan vind je rondom Diepenheim nog vijf andere kastelen om te ontdekken.

100% bijkomen in Twente bij Boerderij Spa Nutter

Een avontuurlijke vakantie in Limburg

Ook bourgondisch Limburg mag niet vergeten worden. Natuurlijk zijn hoofdstad Maasticht met z’n Vrijthof en de populaire toeristenplaats Valkenburg redelijk bekend. Toch is er ook veel onbekend schoon in Limburg. Ontdek bijvoorbeeld de bosrijke vallei Heijderbos, waar rust, natuur en avontuur hand in hand gaan. In Noord-Limburg wacht ook de rivierduinenroute in Nationaal Park de Maasduinen.

De big 5 van Nederland

Op ontdekking langs vennen, door het heidegebied en het Bergerbos. Arcen, onder de rook van Venlo, biedt naast een uitgebreid thermaalbad en wellness ook een charmant centrum. Andere trekpleisters zijn bijvoorbeeld de brouwerij van Hertog Jan met bijbehorend proeflokaal en de kasteeltuinen van Arcen, waar je, zeker in het voorjaar, uren struint door de parkachtige tuin.

En kies je toch voor een vakantie in Nederland richting Zuid-Limburg? De sfeer en omgeving doen hier bijna on-Nederlands aan en je ervaart hier dan ook een echt vakantiegevoel. Maastricht en Valkenburg zijn bovendien ook prima te combineren met een bezoekje over de grens, bijvoorbeeld richting Aken en Keulen.

Maastricht hotspots: Witloof mag je niet missen

Ga jij ook op vakantie in Nederland

In deze onzekere tijden hebben wij onze over-de-grens-reisplannen nog even in de koelkast gezet. Gelukkig hebben wij een perfecte uitvalsbasis, namelijk ons strandhuisje! En jij, heb je een vakantie al geboekt? En wordt het een vakantie in Nederland?