De meeste mensen kiezen voor deuren en muren in veilige, lichte kleuren en daar is natuurlijk niets mis mee. Maar deze 20 verf ideeën laten zien dat een beetje kleur in huis je interieur een supervrolijke boost geven. Durf jij het aan?

Team wit of team kleur?

Laat ik beginnen met toe te geven dat ik behoor tot team wit. Ik heb mijn muren de laatste jaren liever wit (spierwit zelfs) en breng kleur in het interieur door middel van accessoires. Waarom zou ik dan een artikel schrijven over vrolijke verf ideeën? Dat komt omdat op het moment van schrijven mijn huis verbouwd wordt en ik dus volop keuzes kan maken als het gaat om team wit of team kleur. Overigens was ik met mijn vorige huizen een hele andere mening toegedaan en kon ik mij in volle glorie aansluiten bij team kleur. Tot grote ergernis van mijn vader, via wie ik de woning huurde en het in neutrale staat moest opleveren…

Er blijkt ook een middenweg te zijn, team-een-beetje-kleur als het ware. En daar zijn deze verf ideeën het bewijs van.

verf ideeën op de muur
verf ideeën op de muur
verf ideeën op de muur
gekleurde muren in huis
gekleurde muren in huis
gekleurde muren in huis

De leukste kleine eethoekjes

Geen groot huis, toch een leuke keuken

Dit doet kleur met je humeur

Verschillende kleuren hebben invloed op je humeur, je wordt er onbewust door beïnvloed. Wanneer je bijvoorbeeld in een donkere kamer zit is het moeilijk om opgewekt te blijven. Terwijl je in een zonnige gele ruimte juist een energy-boost krijgt. In een rode ruimte kan de verwarming een standje lager terwijl je in een blauwe kamer een paar extra sokken aantrekt. Meestal proberen mensen een combinatie te maken van ‘warme’ en ‘koude’ kleuren. Een kamer in vooral gele en oranje kleuren lijkt wel vrolijk maar maakt je ook onrustig. Groen, blauw of zelfs bruin brengen de kleuren beter in balans.

bron

regenboog op muur geschilderd
regenboog op muur geschilderd
geverfd plafond
geverfd plafond
stippen muur
verf inspiratie
verf inspiratie

Welke kleur is jouw favoriet?

Op Pinterest – mijn allergrootste inspiratieplatform – kom ik heel veel geel tegen de laatste tijd. Je kunt het ook zien op de foto’s in dit artikel, daar komen een aantal gele muurschilderingen voorbij. Maar ook roze- en aardetinten zijn op dit moment populair. Heb jij veel kleur in huis? En welke kleur is jouw favoriet? En mocht jij nog meer verf ideeën hebben, deel ze dan met ons, in een reactie onder dit artikel. 

kleur inspiratie