Weber BBQ recept: Turkse kipvleugeltjes

Weber BBQ recept

Wat ben ik blij met mijn Weber BBQ boek, vol met lekkere en makkelijke recepten! Ik ga er snel meer over vertellen, maar hierbij alvast een tipje van de sluier: een recept voor Turkse kipvleugeltjes, die je natuurlijk klaarmaakt op de Weber BBQ:

Turks eten vind ik heerlijk, vooral omdat er altijd zo lekker veel knoflook in wordt gebruikt. Vaak in combinatie met yoghurt en munt of koriander, waardoor je een hele lekkere frisse smaak krijgt. Dit Weber BBQ recept bevat precies die ingrediënten en is ook nog eens heel eenvoudig te bereiden.

Ingrediënten

  • 8 grote kippenvleugels
  • 3 teentjes knoflook (het oorspronkelijk Weber BBQ recept bevat er 2, maar ik doe altijd wat extra ;-))
  • 3 el olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • een tl chilipoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • wat gemalen zwarte peper en zout

Voor de yoghurtsaus gebruik je:

  • 200 gr yoghurt (het liefst natuurlijk Turkse yoghurt)
  • 15 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (of 3, mag ook)
  • 1 el verse muntblaadjes
  • zout naar smaak

yoghurt dipsaus

Bereidingswijze in de keuken

  1. Snijd de kipvleugels in stukken.
  2. Pel de knoflookteentjes en snijd ze in dunne plakjes. Maak enkele inkepingen in de vleugels en stop de knoflookplakjes erin.
  3. Bestrijk het vlees met olijfolie.
  4. Meng in een kommetje de paprikapoeder, chilipoeder, gedroogde tijm zout en peper. Wrijf de kipvleugels in met het kruidenmengsel. Zorg dat op ieder deel een gelijkmatige laag kruiden zit.
  5. Laat 30 minuten staan en bereid ondertussen de yoghurtsaus:
  6. Roer de yoghurt glad. Voeg de olijfolie toe, roer opnieuw. Pel en plet de knoflooktenen, was en snijd de muntblaadjes. Voeg de munt en de knoflook aan de yoghurt toe en breng op smaak met wat zout.

Bereidingswijze op de BBQ

Nu is het een kwestie van grillen. Heb je een open BBQ? Leg dan de vleugels op het rooster en bak ze om en om. Heb je een (Weber) BBQ met deksel ga dan als volgt te werk:

  1. Verwarm de barbecue voor tot ongeveer 170 graden en gebruik de indirecte methode.
  2. Leg de kipvleugeltjes midden op het rooster en doe de deksel op de barbecue. Bak ze gedurende 15 minuten of tot ze knapperig zijn.

Check of de vleugels goed gaar zijn en serveer ze dan met de yoghurtsaus en wat gegrilde groente.

Winnen: een Weber BBQ

Heb je al gezien dat je kunt meedoen aan de Weber winactie op OHIMP? Wij geven een gloednieuwe Weber BBQ weg! Meedoen is heel makkelijk en dat kan hier.

 

Advertisement




5 thoughts on “Weber BBQ recept: Turkse kipvleugeltjes

  1. Dorien ter B.

    Barbeknoeien, zo noemt mijn zoontje het altijd. We vinden het altijd erg gezellig en deze kippetjes gaan we zeker een keer uitproberen.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

One Hand in my Pocket maakt gebruik van cookies. Meer daarover lees je in de privacyverklaring