Jan Monnikendam Haarlem

(English speaking? Please scroll down)

Stel je bent in de Vijfhoek in Haarlem en stel je hebt wel eens zin in iets anders dan een “gewone” winkel… ga dan zeker eens naar Jan Monnikendam. Al sinds 1901 is dit de grootste feestwinkel in Haarlem (en omstreken). En dan echt feest in de breedste zin van het woord hè: Abraham, Sarah, carnaval, Halloween, Sinterklaas, Pasen, versiering, schminck, pruiken, maskers, stinkbommetjes, waterpistolen, nepogen, kunstvliegen… en ga zo maar door.

Maskers Jan Monnikendam Haarlem

Zelf was ik op zoek naar iets geks voor “het dobbelsteenspel”en het mocht niet meer dan 5 euro kosten. In het begin stond ik er een beetje verloren bij tussen al die rare spullen maar ik zette door. Uiteindelijk heb ik ruim een half uur lang van alles bekeken in deze winkel, ook de klandizie: een oude man liet zich adviseren over een goocheltruc van vroeger, een meisje op zoek naar een Abrahamcadeau voor haar vader, een Sinterklaas incognito die een nieuwe staf nodig had. En een vrouw die verschillende dierenmaskers ging passen en daar in haar eentje de allergrootste lol om had (rarara wie zou dat nou geweest zijn).

Maskers Jan Monnikendam Haarlem

Score: een prachtig konijnenmasker voor 5,50 euro. Op de fiets terug had ik al enorme voorpret. Hier ging ik Mia flink te grazen mee nemen.
Gelukt hoor! Hier is de video (1 minuutje) http://youtu.be/TqUbHj2zMVg

Bonnie Masker Bunny

If you ever are in Haarlem and you are into visiting a complete different store, be sure to check Jan Monnikendam, Haarlems biggest and oldest Partystore. They sell lots of funny things as you can see on the pictures. I was in search for a weird gift for about 5 euros. All kind of people visit Jan Monnikendam. F.e. there was an old man in search for some magic gifts, one girl needed a present for her fathers 50’s birthday, there was a Sint Nicolas who bought a new staf. And there was a woman fitting all different kind of masks having a lot of fun all by her own (guess who that could be :-)). I even bought one, this beautifull bunny mask (5,50 Euro’s).
Wanna know how much fun I had with this mask scaring my Mia?  http://youtu.be/TqUbHj2zMVg

Jan Monnikendam | Ged. Raamgracht 1-9 | 2011 WE  Haarlem | telefoon 023 – 531 49 62
www.monnikendam.nl