De pesticiden van mijn groente en fruit afkrijgen? Gewoon een beetje wassen onder de kraan, toch?! Niet dus, landbouwgif is hardnekkig en krijg je met een beetje water niet weggespoeld. Maar, er is hoop! Het enige wat je nodig hebt:

– Baking Soda (3 eetlepels)
– Azijn (1 kopje)

Misschien had je al eens van deze methode met baking soda gehoord? Ik wel, maar ik was altijd een beetje lui. Tot vanmorgen.

Ik werd lekker fit wakker en dacht: ik ga het doen! Ik gooide mijn fruit en groente in de gootsteen, deed de baking soda en azijn erbij, en liet het 10 minuten staan. Tussendoor nog een beetje husselen en omdraaien. En vervolgens afspoelen, that’s it! Als je op deze manier je groente & fruit schoonmaakt was je echt alle pesticiden weg. Ook dat vettige laagje wat vaak op appels en paprika’s zit.

vegetables groente en fruit

En nu, zo terug de koelkast in? Neehee, ik had nog steeds energie voor 10. Dus daar stond ik, alle groentes fijn te snijden en in bakjes te doen. Voor een hele week. Wat een uitsloverij! Maar het scheelt me wel een hoop werk straks… Zou ik dit nieuwe zaterdagochtend ritueel werkelijk vast kunnen houden??