do it yourself tasje

Ik zag haar al knippen, “uhm-en” en leren lapjes omhoog houden. Wat zou ze toch gaan maken? M’n strandbuuf was sowieso al de hele dag druk in de weer. Kraaltjes aan saaie bikini’s rijgen, zonne-energie lampionnetjes ophangen… Ik kreeg ook spontaan zin om creatief aan de slag te gaan. “Doe mee dan!” zei ze uitnodigend. Dat liet ik me geen twee keer zeggen… 

We gingen een tasje maken. Zo een handig tasje voor kleine spulletjes voor als je even in je luchtige strandoutfit een korte wandeling gaat maken. Of als je op een festival staat te springen en niet te zwaar belast wilt zijn. En weet je wat zo leuk is? Je zet deze zelfmaker zo in elkaar!

Benodigdheden voor deze DIY telefoontasje:

  • Een leren lapje. Maar het zou natuurlijk ook goed kunnen met bijv. canvas of spijkerstof.
  • Een tang waarmee je gaatjes kunt maken of een speciaal pennetje waarmee je gaatjes in stof kunt slaan.

DIY telefoontasje

Stap 1:

Leg je telefoon op het stukje leer om de juiste maat te bepalen. Vervolgens teken je (in rechte lijnen, gebruik eventueel een centimeter) op de achterkant de grootte van je tasje. Wij hebben hem als het ware dubbel getekend, zodat je de onderkant niet hoeft te knippen. Ook hebben wij rekening gehouden met een extra flapje.

Stap 2:

Het lapje vouw je dubbel op de juiste grootte. Het extra flapje vouw je niet mee. Vervolgens ga je gaatjes slaan om er straks een veter/koord/touw doorheen te rijgen.

tasje zelf maken

Stap 3:

Ik heb 2 dunne reepjes leer geknipt en deze door de gaatjes heen geregen en vastgeknoopt.

leren telefoontasje

Stap 4:

Ik wilde een leren koord dus heb dunne strookjes leer geknipt en deze gevlochten tot een schouderband. Een beetje pielen was het wel, maar ik heb uiteindelijk de schouderband bevestigd met knoopjes aan het touwtje waarmee ik door de gaatjes ben gaan rijgen.

leren tasje maken

Stap 5:

Trek je zomerse outfit aan, doe je tasje om je schouder, stop je telefoon, pasje, geld en lipgloss erin… Flaneren maar!! 🙂

diy telefoontasje

ps: ik heb wel een learning… dat schouderkoordje mag best wel wat langer. Als je iets vlecht wordt het natuurlijk korter, dus ik knip volgende keer langere stroken.