Kijk hem toch shinen op de aanrecht: onze nieuwe Versapers slowjuicer. De lekkerste sapjes tover ik ermee in een handomdraai op tafel. Nou ja, handomdraai.. Maar de lekkerste zijn het wel!

“Mam, waarom heb je zoveel boodschappen gehaald!” Ik shop, Mia pakt uit. Dus hoe minder boodschappen hoe beter. Maar ja, wij hebben nu een slowjuicer dus ik verlies me direct in alle variaties die mogelijk zijn. Inspiratie doe ik op, op Pinterest.

Slowjuicen, wat is dat eigenlijk?

Met een slowjuicers maak je zelf vers fruitsap of vers groentensap. Doordat het sap rustig geperst wordt, blijven vitaminen en mineralen intact. Ook komt er nauwelijks extra zuurstof bij wat je sap tot 48 uur in de koelkast houdbaar maakt.

Spinazie, wortel, bleekselderij, alles wordt vermalen totdat alleen heerlijk sap overblijft.

Het pulp komt er aan de ene kant uit, het sap aan de andere. Het pulp schijn je vervolgens te kunnen gebruiken voor groenteburgers of muffins, iets wat ik nog moet gaan proberen. Het enige wat je hoeft te doen is je groente en fruit wassen en in stukken snijden. Echt geen hele kleine blokjes hoor. De vulopening van de Versapers Slowjuicer is best groot.

Dit filmpje laat heel goed het verschil zien tussen een sapcentrifuge, een blender en een slowjuicer. 3x totaal verschillend tomatensap!

Ik ga lekker met het slowjuicen en heb zelfs al twee heerlijke groene recepten online staan. Mia weet ik ook aan de Versapers te krijgen: met versgemaakt appelsap.

Mia’s favoriet: 3 appelen en een beetje water.

Bonnie’s favoriet: 3 appelen, 3 wortelen, 1 cm verse gember en een beetje water.

 En het schoonmaken dan?

Dat kan gewoon met een lauwwarm sopje en het handige borsteltje dat bij de Versapers geleverd wordt. Het is zo gepiept. Het meeste werk gaat zitten in het wassen en snijden van je groente en fruit.

Slowjuicer tips:

  • Je kunt gemakkelijk voor een paar dagen juicen. In een goed afgesloten fles blijft je sap zeker 48 uur houdbaar.
  • Saprecepten inspiratie? Kijk dan even op de site van Versapers.
  • Ik zei het al eerder: met het pulp kun je heerlijk gaan bakken. Deze bietenmuffins spreken me aan.
  • Zelf een Versapers aanschaffen? Doe vooral eerst even mee met de winactie hieronder 😉sapjes

Deze winactie is afgelopen

Winactie Versapers Slowjuicer

Van Versapers mag ik 1 van jullie blij maken met de Versapers Slowjuicer 3G t.w.v. 339,-. Nice!! Hier lees je de specificaties.

Meedoen is makkelijk, via onderstaand tooltje. Je doet mee door je e-mailadres in te vullen (zo kan ik je bereiken als je gewonnen hebt) waarna je verschillende andere opties krijgt waarmee je jouw winkansen verhoogt (je kent ze wel, Facebooklike, Instagramfollow, commenting etc). Veel succes!