Tattoo coloring book

Laatst gaf ik mijzelf een cadeau: een kleurboek voor volwassenen. Ontspannen kun je natuurlijk op veel manieren. Maar ik kan de juiste maar niet vinden. Door te kleuren schijn je in meditatieve sferen te kunnen geraken? Nou, dat klinkt lekker! Gaat mij het lukken?

Mijn mooie kleurboek voor volwassenen is er niet zomaar eentje, ik heb namelijk het Megamunden Tattoo Coloring Book bij Sjakies in Haarlem gekocht. De allermooiste platen, deels al goud bedrukt, kijken me uitnodigend aan. Zal ik?

Ik ga op zoek naar Mia’s tekendoos. Hij ligt onder een tafel, bedekt met stof. Tsja kleuren, dat is toch voor kleuters? Nou niet dus. Kleuren schijnt heel ontspannend te werken, bijna zelfs mediterend. Je bent zo gefocussed op het kleuren binnen de lijntjes en het uitzoeken van de juiste match qua kleurtjes, dat je mindset al snel in de relaxmodus gaat.

Mia’s kleurtjes sorteer ik netjes uit en doe ik in kopjes. Ziet er er nog leuk uit ook. Muziekje aan, theetje erbij… ik ga beginnen.

“MAM, WAT DOE JE!!!”

Ah, Mia is thuis, gezellig. “Ik kleur, vind je het mooi worden?” “DOE NORMAAL, JE BENT TOCH GEEN KLEUTER?”. Maar ondertussen bladert ze wel het kleurboek door wat ik min of meer stiekem alvast voor haar heb klaargelegd. Want ook zij kan wel wat broodnodige ontspanning gebruiken. Het werkt nog niet gelijk. Er moet eerst op de bank gechilled worden met wat eten erbij.

Mijn kleurplaat is af. Ik ben zo ontspannen, dat ik het liefst gelijk mijn bed in rol. “Ik weet niet hoe het komt, maar ik heb ook zin om te kleuren!”, hoor ik vanaf de bank. Ha, gelukt! “Mag ik in jouw kleurboek?” Hmmm, mijn mooie Tattoo kleurboek voor volwassenen?? “Ja hoor moppie, dat mag.”

kleurboek voor volwassenen

We kleuren, we kletsen, we nemen een bak popcorn… We ontspannen! Voor we het weten is het middernacht (!), rollen we uiterst relaxt ons bed in en slaapt Mia klokkie rond (ik zowat). Ik geloof er wel in, in dat meditatieve effect.

Kleuren voor ontspanning, hoe werkt dat dan precies?

Ik lees dit op het web:

“Van het geconcentreerd binnen de lijntjes blijven werken gaat een meditatieve werking uit. Al eeuwenlang gebruiken boeddhisten schilderen en kalligraferen om in een meditatieve staat te komen. Naast deze meditatieve sfeer, is tekenen en kleuren heel goed voor je hersenen. In het dagelijks leven doen wij vooral veel beroep op onze linkerhersenhelft. Deze kant van onze hersenen is voornamelijk bezig met practische zaken zoals bv. taal, structuur, organiseren en cijfers. De rechterhersenhelft is vooral verantwoordelijk voor bv. verbeelding, kleur en creativiteit. Als volwassenen stimuleren wij onze rechterhersenhelft nog maar weinig. Maar hier kun je dus met tekenen en kleuren verandering in brengen. (bron)

kleurboeken voor volwassenen

Dat vraagt om meer kleurboeken!

Nog zoiets waar ik in meditatieve sferen van geraak: shoppen :-). Ik kijk mijn ogen uit op bol.com, wat een voorraad aan kleurboeken voor volwassenen! Ook het Tattoo Coloring Book staat ertussen. Ik kies het kleurboek Vintage Patterns voor 9,99. Vandaag is hij bezorgd en wat is hij mooi! Hardcover en fijn dik papier wat heel lekker kleurt. Zou ik Mia ook weer zo ver kunnen krijgen? Ik ga vast beginnen!

kleurboek vintage patterns