Soms heb je wel eens dat je denkt “goh, ècht fit voel ik me nou ook weer niet”. Je hebt bijv. wat minder leuke berichten ontvangen, slaapt wat korter of je bent wat grieperig… Kortom, tijd om je immuunsysteem een boost te geven en je energieniveau weer op te peppen!

Ik noem het een cocktail, want als je toch in die mineur zit kan je maar beter meteen van alles een feestje maken. Deze gezellige oranje smoothie met turmeric en andere powerfoods, geserveerd in een leuk glas gaat vast wonderen verrichten.

smoothie met turmeric

Ingrediënten voor de turmeric cocktail:

  • Turmeric: 2 cm geschild. Turmeric, ook wel kurkuma of geelwortel is een wonderworteltje dat eigenlijk nog veel te onbekend is. Het werkt ontstekinsremmend en zit boordevol anti-oxidanten. Hier heb ik uitgebreid beschreven waar kurkuma nog meer goed voor is.
  • Gojibessen: 3 eetlepels. In deze superfood zit 500 x zoveel vitamine C als in 1 sinaasappel! Daarnaast bevatten gojibessen ook erg veel ijzer en beta-caroteen. De gojibes is dus eigenlijk een wondermiddel voor een schone huid en een flinke dosis weerstand. (Bij Focus on Foodies kwam ik deze speltkoekjes met gojibessen tegen. Lijken me heerlijk!)
  • Sinaasappels: 2 stuks, gepeld en ontpit (Ik neem trouwens mandarijntjes, 3 stuks) . Lekker veel vitamine C voor een gezond immuunsysteem
  • Gember: 1 cm geschild. Gember helpt bij spierpijn, huidirritaties en ontgift en reinigt je lichaam.
  • Amandelmelk: 1 kopje
  • IJsklontjes om er een echte coole cocktail van te maken.

Doe alle ingrediënten in de blender en ” blend until smooth”.

Tip:
Gewoonlijk pers ik sinaasappels e.d. eerst uit. Maar dat is helemaal niet nodig. Zolang je de pitjes eruit haalt kunnen ze prima in hun geheel in de blender.

turmeric cocktail

De smaak is moeilijk te omschrijven… Zoetig, fris… Verrassend! Ik neem er gewoon nog eentje.

turmeric weerstand

Een ander drankje met turmeric proberen? Ik maakte eens Golden Milk. Een drankje dat helpt bij een goed nachtrust. Hier lees je het recept.