tienerklets

Sommige kinderen kletsen. Gewoon over school, vriendinnen, eten, belevenissen. Andere kinderen doen dat wat minder en vinden een antwoord als “ja”, “leuk”, “weet ik niet” of “maakt me niet uit” meestal wel voldoende. Mia neigt meer naar die laatste variant. Een topper hoor!! Maar goed, ik ben een moeder en heb soms wel eens zin in wat smeuïge achtergrondinformatie. 

” Hé Mia, heb jij al gezoend?”
“Mam, DOE NORMAAL”
” Je kan me echt alles vertellen hè?”
” Ook al had ik het, dan ging ik het jou NIET vertellen!!!”

Auwww… Maar zo begrijpelijk. Denken moeders nou echt dat kinderen ze alles vertellen? Er zijn natuurlijk uitzonderingen (hoe doen die moeders dat?) maar als ik terugdenk aan mijn eigen puberteit dan was mijn wereld king en die van mijn ouders alleen voor ouwe mafketels. Die werelden moesten vóóral strak gescheiden blijven want mij snappen deden ze toch niet, dat stelletje beschamende types.

Maar toen had je nog geen tienerklets

En nu dus wel. En dit boekje gaat kansen bieden. Tienerklets is een leuk boekje vol met vragen, lijstjes en opdrachten over talenten, blunders, verliefdheid, later, smoesjes, mobieltjes, baantjes, wensen en meer. Soms leerzaam, een andere keer geeft het inzicht maar bovenal is het grappig. Tienerklets vul je samen met je kind in. Links en rechts staan dezelfde items, je vult ze allebei in waardoor je in gesprek raakt met elkaar. Vanaf een jaar of 11/12 tot een jaar of 14/15 denk ik. Kijk, zo ziet het er uit.

tienerklets voor pubers

Met Tienerklets kom je eigenlijk ook heel subtiel meer te weten over wat er omgaat in het koppie van je puber.

Mia kiest bijv. uit een lijstje met klusjes “haren uit het doucheputje verwijderen” als de meeste vervelende klus. “Het vuilnis buiten zetten”vindt ze het minst vervelend. Ha, goed om te weten! Onderaan de bladzijdes staan telkens tips om extra te kletsen.

Ah mam, zullen we nog 1 tienerkletsje doen?

Inmiddels is het een leuk ritueeltje geworden, we doen het meestal voor het slapengaan. We kruipen lekker tegen elkaar aan, kletsen en vullen in.

puberteit

Deze winactie is afgelopen

Tienerklets winactie

Tienerklets kost 12,95 en is te bestellen bij Bol.com.
Van “Gezinnig” mag ik 5 exemplaren Tienerklets weggeven. Meedoen is makkelijk, via onderstaand tooltje. Je doet mee door je e-mailadres in te vullen (zo kan ik je bereiken als je gewonnen hebt) waarna je verschillende andere opties krijgt waarmee je jouw winkansen verhoogt (je kent ze wel, Facebooklike, Instagramfollow, commenting etc). Veel succes!

Ken je de webshop van Gezinnig al?

Gezinnig is een superleuk merk opgericht door twee moeders. Ze ontwikkelen producten die bijdragen aan plezier, planning en communicatie binnen het gezin. Tienerklets is hier een goed voorbeeld van. In de webshop verkopen ze ook producten van andere merken maar altijd met het doel om gezelligheid en de organisatie in huis op een leuke manier te bevorderen.