Mijn auto is afgeladen vol. Ik rij naar huis met terracotta potten, kamerplanten in alle soorten en maten, een zak aarde en een tiener met een zuur gezicht. “Mam, gaan we in een oerwoud wonen ofzo?!” Nee Mia, jouw moeder is gevallen voor de kamerplanten trend.

Als een seventies hippie struin ik door het lokale tuincentrum op zoek naar vette planten. Ik heb het zwaar te pakken dat kamerplantenvirus. Het is nog een hele klus om alles uit te laden, vooral de cactussen geven problemen. Ik doe het spul in de terracotta potten. Jammergenoeg zien deze er nog een beetje nieuw uit, mooier zou het zijn als de potten een beetje een doorleefd uiterlijk hebben. In verschillende hoekjes en settings probeer ik de planten uit. Mia trekt haar wenkbrauwen op en geeft me zo nu een dan haar typische “whatever” blik.

woontrends

Maar ik heb het gevoel dat het helemaal tot leven komt in ons huis. Er was in elk hoekje al van alles te zien, maar nu fleurt het helemaal op. Overigens vindt de schoonmaakster het wat minder prettig: “Leuk huis, maar wel een beetje bewerkelijk”.

kamerplant

Volop kamerplanten inspiratie op Pinterest:

Je had het vast al bedacht? Maar op Pinterest heb ik een bord aangemaakt met de meest mooie “binnenkijkers” en “settings” met planten. Kijk, deze vind ik met name leuk:

Kamerplanten in de slaapkamer:

slaapkamer plant

Cactussen in retro/urban/jungle setting:

retro cactus

Een mix van kamerplanten, stekjes en cactussen als familie bij elkaar:

kamerplanten mix

Hangplanten! (@mam… als je dit leest: wil je er eentje in deze kleur voor me haken? :-))

hangplant

Té gekke gallery wall, met cactus en vetplant in zoet potje:

gallery wall met cactus

Ik kan er geen genoeg van krijgen… planten in huis. Daarom nog als laatste deze:

 woontrends

Meer fijne planten woontrends dus hier Pinterest.

Ik ben benieuwd, is de kamerplantentrend iets voor jou?