mayonaise maken

We hebben er allemaal wel last van: guilty pleasures. Bij mij staat met stip op 1 mayonaise. Och wat vind ik dat goedje toch lekker. Nu ik weet hoe je het “heel makkelijk” zelf kunt maken, denk ik dat ik mayonaise zelfs door m’n smoothies ga mengen 😉 

Heel makkelijk vind ik het overigens niet, zelf mayonaise maken, want je moet eieren gaan splitsen en echt de juiste hoeveelheden aanhouden. Al doende leert men, en voor mayonaise ben ik bereid het uiterste uit mezelf te halen.

Zo kan je zelf mayonaise maken:

  • 2 grote eidooiers
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • snufje mosterdpoeder
  • 21⁄2 dl zonnebloem- en/of lichte olijfolie
  • 2 eetlepels warm water

Meng de eidooiers, knoflook, citroensap, mosterdpoeder, peper en zout kort in een blender of keukenmachine. Schenk de olie er heel langzaam bij tot het mengsel dik wordt. Voeg op het laatst het warme water toe et voila. DIY…

Zo kan je zelf mayonaise eten

Wanneer ben je nou eigenlijk guilty vraag ik me af. Als je plezier hebt in het maken en eten van iets, dan moet je daar toch lekker van genieten? Zolang je het maar niet met eetlepels tegelijk naar binnen werkt… ahum. Lyrics: Can’t touch this… my my my my mayo hits me, so hard. Makes me say, OH MY LORD