Hoe leuk is dat, voor toerist spelen in eigen land?! Judith en ik deden het laatst in Amsterdam, met een street art tour. Onze gids Alex nam ons mee over de grachten en door de Jordaan en liet ons prachtige “hidden street art gems” zien. Amsterdam door de ogen van een toerist, een aanrader! M’n 10 mooiste streetartfoto’s van deze tour zien?

Eigenlijk is het gek, we komen op de leukste plekken in het buitenland maar in eigen land gaan we er zo aan voorbij. Daar ga ik verandering in brengen en ik begin lekker dicht bij huis: Amsterdam.

foto bovenaan dit bericht: Hugo Kaagman in het Amsterdams Museum

Amsterdamse Grachten

“Live Local experiences”

Dat is het motto van Trip4Real, een organistie die locals in de grote Europese steden BarcelonaLondonParisLisbonRomeAmsterdam koppelt aan jou als toerist. Er zijn allerlei supercoole tours en activiteiten die je kunt boeken, daarover verderop meer.

Street art, ik hou er van en deed al verschillende tours. Zoals deze in Berlijn en deze in Praag. Maar een Street art in Amsterdam tour, die had ik nog niet eerder gedaan. Trip4Real koppelt ons aan de Amsterdamse locals van Alltournative gespecialiseerd in streetart & coffeeshops.

Icy and Sot (facebook)
Uiteindelijk lopen Judith en ik de Streetart and Alternative Amsterdam tour (zonder coffeeshop bezoek ;-)). Het leuke aan deze tour is dat je heel veel leert over de geschiedenis van street art. Over de opkomst ervan in de seventies in Amerika. Maar ook over de provo’s, de krakers en de punkers,  de Amsterdamse urban culture uit die tijd.  Alex onze gids is een fanatieke street art liefhebber en beoefenaar. Hij heeft zelfs zijn eindscriptie geschreven over de verkunsting van street art.   
artist: wie het weet mag het zeggen!

Judith en ik weten eigenlijk niet zo goed wat ons te wachten staat. Bij street art in Amsterdam denk je eerder aan een tour door Amsterdam Noord of Oost. Maar wij wandelen met Alex over de Nieuwe Zijds en de grachten, door de 9 straatjes, passeren de Rozengracht, duiken de Marnixstraat in om vervolgens in de Jordaan op de Prinsengracht te eindigen. En wat een pareltjes spotten we onderweg! 

Wijdesteeg: Albert Heijnstein (Facebook)

Lauriergracht: Space Invader (Facebook)

Leuk, deze Space Invader DIY! 😉

Artist unknown

Sticker-, sjabloon, en stencilart op de muren in de Jordaan… De fietsen maken het Amsterdamse plaatje helemaal compleet.

stencil art Amsterdam

Walking alone – Icy & Sot

Artist unknown  The London Police - Streetart in Amsterdam
Prinsengracht – Tuinstraat: The London Police (Facebook)

BustArt, Zaira and Anopsy - Streetart Amsterdam

Korte Prinsengracht – BustArt, Zaira and Anopsy

Meer zien? Check dan ook nog even de vlog 🙂

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=VP19xV0go5E[/embedyt]

Van streetart naar home-art:


Puber op bank met pizza, creator: Bonnie Dubois (Facebook)

Nog meer leuke tours in Amsterdam van Trip4Real:

Trip4Real heeft zoveel leuke activiteiten die je met locals in Amsterdam kunt doen. Denk bijv. aan een Red Light District Tour of een verborgen tuinen tour. Je kunt zelfs een Vegan Food Chef bij je thuis uitnodigen (of – als je toerist bent – in je AirBnB).

Hier lees je het gehele aanbod van Trip4Real.