Tieners die lekker hun gang gaan in de sportschool, jaja. Allerlei doemscenario’s van meiden met de slappe lach en energy drinkende gastjes schieten waarschijnlijk gelijk door je hoofd? Bovendien, belemmert krachttraining de groei niet enorm? Een puber in de sportschool, werkt dat…

Sporten voor kinderen is gezond, dat weten we. Het is goed voor de sociale ontwikkeling, voor ontspanning, afleiding en natuurlijk voor het lichaam. Mia doet aan dansen en hockey en is daar 4x in de week zoet mee. Het is af en toe nog best zoeken naar een balans tussen huiswerk en sporten maar ook financieel gezien is het elk jaar weer even slikken. Op haar vraag “mam, mag ik ook naar jouw sportschool?”  kon ik dan ook niet gelijk enthousiast reageren…

Maar goed, geef haar eens ongelijk, moet je kijken hoe fantastisch het eruit ziet bij mijn sportschool:

smile sport haarlem

Een puber in de sportschool krijgt meer zelfvertrouwen

Ik ging me inlezen op het web en kwam tal van voordelen tegen voor tieners die trainen op de sportschool:

  • Sterkere spieren, pezen, gewrichten en botten.
  • Betere sportprestaties bij andere sporten.
  • Stabieler gewicht (minder kans op overgewicht).
  • Meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld.
  • Gezonder en gelukkiger gevoel.
  • Sneller herstel na een inspanning en bij een blessure.
  • Betere prestaties op school.

Alles valt of staat natuurlijk met de juiste begeleiding op de sportschool

De meeste sportscholen die trainingen voor tieners bieden hebben hier speciale begeleiding en tijden voor. Zo wordt er gecontroleerd getraind waarbij gelet wordt op de juiste houding & beweging maar ook op eventuele “gehorigheid”. Overigens lees ik dat van overlast van pubers in de sportschool nauwelijks sprake is. De ervaring leert dat pubers in het begin wat onwennig en onzeker zijn maar al snel serieus geïnteresseerd mee gaan doen.

Mia doet een proefles KICKFUN voor tieners bij Smile Sport

Zelf ben ik groot fan van kickfun. Ik schreef hier al over mijn eerste les en de motiverende stijl van lesgeven van onze trainer. Zou dat ook iets zijn voor Mia en haar vriendinnen? Zeker!! Kijk maar:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=DclPd0vjFlo[/embedyt]

KICKFUN voor tieners bij Smile sport in Haarlem, hoe werkt dat?

Omdat ze bij Smilesport zelf ook kinderen hebben weten ze hoe het gaat: het ene moment zijn ze razend enthousiast en het volgende moment is het “vetsaai”. Een jaarabonnement afsluiten voor de sportschool gaat dan ook niet werken. Daarom is er een speciale “Tiener Clubcard” bedacht:

 voor 12-16 jaar

 eens per week een kickfun les (vrijdagmiddag 17.30)

 eens per week een cross training (per januari 2016 op woensdagmiddag om 16.30)

 Het clubard programma voor tieners kost € 30 per mnd en is per kwartaal opzegbaar

Meer informatie? Check Smile Sport.

En in januari kun je natuurlijk de blog + video verwachten van Mia en haar vrienden tijdens een cross training 🙂