stofzuigen als workout - OHIMP
Het huishouden vind ik nou niet echt iets om naar uit te kijken. Ramenlappen, stofzuigen – zelfs de vaatwasser uitruimen vind ik soms al te teveel. Maar wist je dat je met schoonmaken heel veel calorieën verbrandt? Stofzuigen als workout, het kan!

Bij veel huishoudelijk klussen verbrand je aardig wat calorieën. Bij strijken bijvoorbeeld verbrand je 161 calorieën per uur en een uurtje stofzuigen staat gelijk aan 246 calorieën per uur. Bij het schrobben van de vloer begint het echt op te schieten: 387 calorieën per uur, wat ergens tussen een uurtje aerobic (422 calorieën) en een uurtje fietsen (281 calorieën) zit.

Stofzuigen als workout

Als je het een beetje intensiever en bewuster doet dan gewoonlijk, train je met stofzuigen je armen, schouders en borstspieren. Maar je kunt ook je bil- en bovenbeenspieren trainen door het doen van lunges en squats tijdens het stofzuigen.

Denk om je rug!

Om je rug te sparen buig je tijdens het stofzuigen nooit ver voorover maar door je knieën. Mooi meegenomen: je traint hierdoor je bovenbenen.

Het kan natuurlijk niet anders dan dat ze er in de VS iets bijzonders van hebben gemaakt: Aerobic House Cleaning. Is het iets voor jou? Het werkt bij mij vooral goed op de lachspieren 😉

Het huishouden zal wel nooit mijn favoriete sportactiviteit worden…

Want eerlijk gezegd sport ik liever in de buitenlucht of op de sportschool. Maar stofzuigen – met 2 katten, een kruimelende puber, een liefde voor kleedjes en vriendinnen met stofallergieën  – is wel nodig, minimaal 2 keer per week.

LG VR94070NCAQ RoboSense CordZero Stofzuiger - review OHIMP

Met mijn nieuwe LG stofzuiger is stofzuigen allesbehalve een straf.

Dit “beestje” werkt nl. zo fijn mee! Geloof het of niet, hij is snoerloos en heeft sensoren waardoor ik hem zelfs niet achter me aan hoef te trekken. Dit is ‘em, om precies te zijn: LG VR94070NCAQ CordZero Stofzuiger

Wat deze stofzuiger voor mij de perfecte hulp in de huishouding maakt:

  • Het snoerloze gemak. Geen gedoe met snoeren die tekort zijn waardoor ik bijv. nog wel eens dacht: “ach, laat die voordeurmat maar zitten, daar kan ik net niet bij”. Ik pak de LG en hij is gelijk klaar voor gebruik.
  • Het mooie design. Dit is toch echt een stofzuiger die gezien mag worden, vind je niet?

stofzuiger LG - review OHIMP

  • Ken je dat… stofzuigerzakken op. Het overkwam mij meer dan eens. Sta ik daar met een breinaald boven de prullenbak het stof uit de oude zak te wroeten. Dat is met deze nieuwe stofzuiger dus verleden tijd, want de LG CordZero heeft een opvangbak! Extra handig is de ingebouwde compressor die ervoor zorgt dat er heel veel stof in de opvangbak gaat.
  • Als een trouw hondje volgt de LG me waar ik ga of sta. Dit komt door de sensors in het handvat en de stofzuiger. Als deze twee te veel uit elkaar gaan rijdt de stofzuiger automatisch er naar toe.
  • De LG is van allerlei extra gemakken voorzien. Met hele simpele klikbewegingen koppel je de andere accessoires en ook de stofzuigerslang is heel gemakkelijk in lengte aan te passen.

stofzuiger LG - review OHIMP

Met de LG CordZero stofzuiger dus geen workout voor je body, maar wel voor je mind. Stofzuigen was nl. nog nooit zo relaxt 😉

stofzuigen als workout - OHIMP