On Fire BBQ boek voorkant

Een barbecue-boek uitproberen in de winter, is dat handig? Echt wel! De winterbarbecue is letterlijk en figuurlijk hot. Met de komst van al die prachtige BBQ’s met deksel kan het ook steeds beter.

En nu is er ook nog het grote BBQ-boek voor vrouwen (en mannen): On Fire, geschreven door chefkok Madame Charlotte. Daarmee sta je moeiteloos het hele jaar rond buiten te grillen.

Hoezo voor vrouwen?

Ik moet toegeven, ik heb een lichte allergie voor de toevoeging ‘voor vrouwen’. Waarom zouden wij een speciaal boek nodig hebben om te kunnen BBQ-en? Maar goed, kun jij je Bonnie’s barbecue avonturen nog herinneren? Alleen het aansteken al lukte haar niet 1-2-3 😉 Tegelijkertijd moet ik zeggen dat ook bij mij thuis Marco meestal de meester van de barbecue is. En dat vind ik eigenlijk wel prima.

On-Fire winterbarbecue boek - OHIMP

Handige tips en trucs

Me er vervolgens lekker tegenaan bemoeien kan ik overigens heel goed. Met de tips uit het boek word ik zelfs een heuse expert. Ik word zelfs zo enthousiast van On Fire dat ik besluit een winterbarbecue feestje te organiseren.

“Zeg Marco, we moeten natuurlijk wel een barbecue met deksel, zeker nu het buiten wat kouder is. Dan blijft de temperatuur in de BBQ goed op peil en wordt het vlees rondom warm.” Marco hobbelt gelijk even naar Bonnie om haar vette Weber te lenen.

Moeilijk kiezen!

Terwijl Kiki en Marco de tuin gezellig aankleden met lampjes, kussens en vooral veel plaidjes voor de warmte, blader ik door het boek om te kijken wat ik ga maken. Dat is nog moeilijk kiezen! De foto’s zien er zo smakelijk uit dat ik alles wel wil maken. Uiteindelijk kies ik voor:

  • de venkelworstjes met zure kool uit de herfstsectie
  • de koolsalade uit het hoofdstuk winter
  • de gegrilde ananas.

De ananas bedoeld voor de zomerbarbecue, maar mag vast ook wel in de winter.

Gegrilde ananas BBQ

Een BBQ-pro

Ik verwacht mijn ouders en Bonnie en Mia rond een uurtje of zeven, dus geef ik Marco instructies om de barbecue om zes uur aan te steken. Volgens het boek is de BBQ dan op tijd op temperatuur. Ik zou het graag zelf doen, maar ik leg nog de laatste hand aan de koolsalade. Ik dirigeer daarom van afstand: “Je kunt het beste eerste een laag briketten en dan een laag houtskool gebruiken, dan blijft de BBQ lang heet en hoef je niet steeds bij te vullen.” Klinkt goed toch? Zo overgenomen uit On Fire.

Koolsalade BBQ

Fan van de winterbarbecue

In het begin zitten we nog een beetje onwennig. Het is even wat anders, BBQ-en met je jas aan en je warme winterboots. Maar wat is het gezellig! Twee vuurkorven zorgen ervoor dat we het niet te koud krijgen. Uiteindelijk eisen de mannen toch de BBQ op. Vinden wij niet erg, wij zitten te smullen. Alles is superlekker. Op de achtergrond een muziekje uit de spotify playlist voor de winterbarbecue. Want zelfs die vind je in dit boek.

Of het nu voor vrouwen of voor mannen is, ik ben fan! Van het boek en de bbq.

On-Fire winterbarbecue boek - OHIMP

Deze winactie is afgelopen

Winactie On Fire

Ook zin gekregen in zo’n stoere winterbarbecue? Dat komt goed uit. OHIMP mag 2 exemplaren van On Fire weggeven. Kan je niet wachten? Je kunt het boek ook hier kopen bij Bol.com.

Meedoen is heel makkelijk: laat in een reactie onder deze blog weten wat jouw favoriete barbecue gerecht is. De winaars krijgen begin februari bericht.

We worden natuurlijk ook erg blij als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt. Heel veel succes!!

Winterbarbecue overzicht