Eigenlijk had ik het wel kunnen weten, dat zoete aardappel chips uit de oven natuurlijk veel lekkerder smaakt dan zoete aardappel chips uit de magnetron. Toch wilde ik het proberen, met vele verbrande piepers tot gevolg…
Mijn eerste zoete-aardappel-magnetron-chips-poging levert dit op:
Toegegeven: met de derde aardappel lukte het!
De truc was om geen bakpapier te gebruiken maar gewoon de partjes op de magnetronbestendige glasplaat te leggen en ze vervolgens 3,5 minuten op 800 watt te “bakken”.
Maar de smaak van de magnetron zoete aardappel chips is niet te vergelijken met die uit oven. Want die zijn pas echt YUMMIE!
Laatst plaatste ik dit recept van een burger met zoete aardappel online. Dit recept viel bij jullie in de smaak, ik kreeg zelfs veel tips met andere zoete aardappel recepten. Dank!!
Ik ben geen keukenprinses dus wat ik maak moet vooral eenvoudig te bereiden zijn. Deze chips – een tip van Anouk – zijn dan ook echt “OHIMP-proof”.
Hoe maak je de zoete aardappel chips:
- Je hebt nodig: 2 zoete aardappels, olijfolie en zout.
- Je kunt de aardappels schillen maar je kunt ze ook goed wassen en chips maken met schil.
- Vervolgens snijd je dunne plakjes, ik gebruik hiervoor de kaasschaaf.
- Alle partjes meng je in een kom met olijfolie en zout.
- Dan leg je de schijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de partjes elkaar niet overlappen, zo worden ze extra knapperig.
- De bakplaat plaats je in de op 200 graden voorverwarmde oven, voor ongeveer 20-25 minuten.
En klaar zijn je zoete aardappel chips!
Fan ben ik van de zoete aardappel!
En mocht je het nog niet weten… de zoete aardappel is helemaal geen aardappel, maar een knolsoort. En ook nog eens met wel heel veel fijne gezondheidsvoordelen.
Volgende week plaats ik een recept van een soep met zoete aardappel. Meer ideeën zijn natuurlijk van harte welkom 🙂
Recent Comments