Ardgroom wandeling

Ardgroom is een plaatsje in Zuid-Ierland, direct gelegen aan de prachtige route Ring of Beara. Het is een klein pittoresk plaatsje en zeker de moeite van een bezoek waard, mocht je in de buurt zijn. Twee dingen die je er echt moet doen zijn:

Ilja, je hebt toch wel je melkklopper mee?

Niemand kan melk opschuimen zoals Ilja. Geen idee hoe, maar tijdens onze tripjes is zij mijn personal barista (en kok trouwens ook ;-)). De melkklopper is echter thuis gebleven, bij man en pubers…

“Hoe moet dat nu?” vraag ik bezorgd.
“Ik heb toen we Ardgroom binnen reden een koffietentje gezien, proberen?”

Ardgroom is ieniemienie.

De plaats telt ongeveer 800 inwoners en verder vooral veel schapen.

Ardgroom schapen

Ons beoogde koffiezaakje is dan ook gelijk de lokale supermarkt, postkantoor, bank en benzinestation in een. Dat zal dan qua koffie met melkschuim vast niet veel voorstellen?

Wrong!

De cappuccino bij – geen idee hoe het er heet – is heerlijk! En de scones trouwens ook. En de inrichting is verrassend leuk. Dus mocht je zelf een keer de Ring of Beara gaan rijden, vul dan gerust je tank en buik bij deze tent. En gezien de grootte van Ardgroom is het niet te missen 🙂

Ardgroom coffee house

Wandelen in Ardgroom

Al eerder vertelde ik over ons heerlijke huis van Belvilla in dit fijne dorpje, direct gelegen aan mooie rij- en wandelroutes. Voordat we aan de koffie gingen bij tent-zonder-naam hebben we eerst een flinke wandeling gemaakt. Zie je dat oranje huis? Dat is de onze. Het is echt een kwestie van het hek opendoen en we staan precies op onze “trail”.

Reistips voor Zuid-Ierland

Fotografie liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Bergen, dalen, weides, dieren, bloggers… Je komt er van alles tegen.

Ardgroom Blogger

Ardgroom omgeving

Meer zien van ons thuis in Ardgroom en de directe omgeving? Ik heb er een korte film van gemaakt: