Heinz UDS

Mijn wil om een echte BBQ goeroe te worden neemt een beetje ernstige vormen aan. Ik spit in boeken naar de lekkerste recepten en struin het internet af om maar meer en meer kennis te vergaren. Zo kom ik bij de Ugly Drum Smoker uit, een barbecue gemaakt van een drumvat. Ik vind ze enorm “hot”!

Heinz kwam een tijd terug met een Ugly Drum Smoker (UDS), wat zijn ze leuk he.

Dit is de Ugly Drum Smoker van Jupiler. Een enorm populaire en gewilde barbecue in Nederland, die misschien dit jaar wel opnieuw uitgebracht gaat worden:

Jupiler barbecue

Dit model UDS vind ik ook geweldig:

Ugly Drum Smoker zelf maken

En deze is handig, die kun je ook als houtkachel gebruiken.

Ugly Drum Smoker

In Zuid-Amerika doen ze niet anders, daar maakt Jan Juan en alleman z’n eigen UDS en verdient wat bij door een stuk geroosterd vlees te verkopen  langs de kant van de weg. Hopelijk hebben er geen “Breaking Bad” achtige vloeistoffen in deze vaten gezeten…

UDS

Een Ugly Drum Smoker zelf maken?

Daar moet je wel een beetje handig voor zijn. Persoonlijk ben ik heel blij met mijn Weber Master Touch als barbecue. En ook mijn drumvaten vind ik prachtig, maar dan wel voor planten. Wil jij een UDS zelf maken? Op deze site vond ik een hele makkelijke Nederlandse werkbeschrijving. Maar je hebt vast ook wat aan deze handige infographic:

Ugly drum smoker zelf maken

En als je aan de slag gaat met het maken van een eigen UDS? Laat het me weten! Ik ben heel benieuwd of het je lukt en hoe hij is geworden.