Vis op de BBQ

Knapperige groenten en een smakelijk visje erbij… set the BBQ maar on fire wat mij betreft! Welke vis op de BBQ vinden wij Nederlanders nou eigenlijk het lekkerst? En hoe maak je die het beste klaar?

Het fijne aan barbecue gerechten vind ik dat ze vaak eenvoudig te bereiden zijn. Wat olie, een beetje zout en peper en de barbecue doet de rest. Vis op de BBQ is al helemaal een piece of cake en blijkbaar zijn wij Nederlanders er dol op:

 1. Zalm op de barbecue vinden we het lekkerst.

  Dit receptje is supersimpel: rijg wat blokjes zalm op een spiesje (van tevoren heb je de stokjes even laten weken) met om en om een partje citroen. Bestrooi met wat peper en zout en rooster de spiesjes rondom tot ze gaar zijn. Garneer met een vers takje dille.
  zalm op de BBQ

 2. Gamba’s op de BBQ 

  Naturel zijn ze heerlijk maar mijn voorkeur gaat uit naar gamba’s in een knoflookmarinade. Die maak je heel eenvoudig:Pers in een bak 4 tenen knoflook en voeg wat zout en het sap van een halve citroen toe. Snijd een sjalotje klein en meng deze door de marinade. Doe er 3 eetlepels olijfolie bij en roer het goed door.

  Leg nu de gamba’s in de marinade en roer het weer goed door. Zet de bak met de gamba’s in marinade in de koelkast en hussel de gamba’s tussendoor nog een paar keer goed om. Na ongeveer 2/3 uurtjes zijn de gamba’s klaar om aan een spiesje geregen te worden en kunnen ze op het BBQ rooster.

  gamba's op de BBQ

 3. Kabeljauw in aluminiumfolie

  Vouw van aluminiumfolie een bakje en leg hier een stukje kabeljauw. Besprenkel met olie en strooi er wat zout en peper overheen. Leg op de vis wat witte uienringen en een schijfje citroen. Voeg naar smaak koriander toe. Vouw de folie dicht en leg op de BBQ voor ongeveer 20 minuten.
  kabeljauw op de BBQ

 4. Schelpdieren op de BBQ

  Mosselen, coquilles en oesters… Ze kunnen allemaal op de barbecue. Dit recept met oesters maakte ik laatst tijdens een kookworkshop in Leeuwarden. De oesters kunnen ook prima 5 minuten op de BBQ ipv de oven. Heerlijk!

  oesters op de BBQ

 5. Inktvis op de BBQ

  Voor de echte visliefhebber is er nog inktvis. Niet voor niets op nummer 5, want veel mensen vinden dit er toch niet heel lekker uitzien en verkeerd bereid kan inktvis ook nogal taai zijn qua structuur.

  Ik lees deze tip op een forum: “Inktvis moet eerst flink doorbloed raken (murf slaan), doe je dat niet dan blijft het een stuk rubber.” Vaak heeft de visser dit al gedaan, en anders is het nog een fijn klusje voor jou 😉 Een lekker recept met inktvis lees ik hier.

  inktvis op de barbecue