beter milieu belangrijk

DingDong! De bel gaat. Op een ongebruikelijk tijdstip. Gedver, toch niet weer een goed doel? Of een energiemaatschappij, nog erger. Geïrriteerd doe ik de deur open en voor me staat een student met een Qurrent jas me grijnzend aan te kijken: “En waarvoor vind jij een beter milieu belangrijk?” vraagt hij me direct op de man af.

“Eh nou, jeetje.. het is wel een beetje laat. Maar goed, voor mijn dochter, zodat ze later ook optimaal kan genieten van moeder natuur. Maar joh ik zie dat je voor Qurrent zieltjes aan het werven bent, ik ben toch echt heel gelukkig bij Essent.”

De lach van de student wordt groter en zelfs een tikkeltje ondeugend: “Zooooo, bij Essent dus! De energieleverancier die onlangs weer een onnodige kolencentrale heeft gebouwd in Nederland waardoor…<somt een rits feiten op>… En je zegt net dat je een beter milieu belangrijk vindt?!”

Zeg snotneus nou moet jij eens goed luisteren… Maar deze zin slik ik in want studentje-met-leuke-lach heeft daar wel een punt!

“Mooie feiten en ik zou bijna overstag gaan, maar ik heb nog 2 jaar te gaan bij Essent dus we kunnen het gesprek beter volgend jaar voortzetten?” “Dat is goed, maar laat me je dit dan nog geven.” S-m-l-l graait in zijn zak en geeft me een gezellig envelopje waar zo te voelen/horen zaadjes in zitten. “Plant dit in je tuin, dan denk je nog eens aan me. En aan Qurrent natuurlijk. Daar komt bij, dit zijn zaadjes van de Acacia, een plant die extreem goed is in CO2 opname. Zo ben je ook lekker bezig voor je dochter.”

Ik voel mijn weerstand als sneeuw voor de zon verdwijnen… Hij speelt er handig op in: “Wacht ik wil je nog een ding laten zien, hoeveel je gaat besparen…” Razendsnel rekent hij me voor hoeveel goedkoper ik bij Qurrent uit zou zijn: ik zal het bedrag niet noemen, maar het ziet er veelbelovend uit. S-m-l-l verstaat zijn vak goed en laat me tot slot nog een keer zien hoe wit z’n tanden zijn.

Je raadt zeker al hoe ik 10 minuten later de deur sluit? Juist, ik ben een gloednieuw Qurrent energie contract EN een Essent opzegboete van 200 euro “rijker”. Welkom bij de allergroenste energiemaatschappij!

What just happened?

Qurrent beter milieu

Nee, dit is geen betaald blogbericht en nee ik heb geen aandelen in Qurrent. Oh wacht, dat heb ik wel!! Om het opzegleed te verzachten krijg ik 2 aandelen in een Qurrent windmolen om mijn eigen duurzame energie op te wekken. Hoe meer wind, hoe beter en dat zie ik terug op mijn rekening.

Nou dan toch ook maar een linkje naar Qurrent, voor als je ook wilt overstappen. Of je wacht op een eigen s-m-l-l aan de deur 🙂