Ben jij er, net als 99 (komma 9)% van de vrouwen, nog niet helemaal aan toe om je lichaam in badkleding aan de wereld te showen? Don’t worry,  je hebt nog een paar maanden tot de zomer écht begint! En met deze 5 health apps voor op je mobiel word je gezonder – en fitter dan ooit. Beachbody, here we come!

7 Min Workout 

Geen tijd om naar de sportschool te gaan? Dan heb je vast niet zo een leuke sportschool als ik 🙂

Als ik toch een keertje geen tijd heb in de sportschool, dan wil ik nog wel eens de 7 minute workout doen. Eerder schreef ik al over hoe fijn deze app is. Je leest het hier.

In de App Store staat deze app zelfs al sinds verschijning in de top 5 van de meest gedownloade Paid iPhone apps!

7 min workout - health apps

Zoals de naam al doet vermoeden duren de workouts van deze app slechts 7 minuten!  Geen excuus dus om niet even tussendoor aan de bak te gaan. Daar komt bij, de oefeningen zijn heel eenvoudig en effectief. Deze high-intensity training met weinig rustpauzes verhoogt het metabolisme en zou gelijk staan aan een training van een uur. Nog een voordeel? Je kan dit thuis doen en hebt geen attributen nodig. Handig!

Deze app koop je met je Google Play card in de Google Play Store voor €3,35 en in de App Store met je iTunes tegoed voor €2,99.

Runtastic

Helaas kan ik zelf even niet meer hardlopen vanwege een knieblessure. Maar anders zou deze app zeker een van mijn tools zijn om mijn schoenen kilometers te laten vreten. Wil jij voor de zomer nog een aantal kilo’s kwijt? Of heb je een hardloopwedstrijd op de planning staan? Probeer Runtastic maar eens. De trainingsschema’s – voor welk doel dan ook – zijn ontwikkeld door experts. Daarnaast motiveert de app je om je fitnessdoelen te bereiken. Runtastic kun je gebruiken bij joggen, hardlopen, fietsen, wandelen en meer.

Deze app is in de Google Play Store te koop voor €4,99 en in de App Store voor €4,99.

Runtastic butt trainer

Van Runtastic zijn er meerdere health apps verkrijgbaar. De butt trainer is handig voor het krijgen van een “Kim Kardashian”. Mia en ik doen de oefeningen vaak samen – niet dat we nou een “Kim” willen – maar een beetje meer spiermassa op de juiste plek is altijd welkom. Daar komt bij, de apps van Runtastic zijn ook helemaal geschikt voor de Apple Watch. LIKE!

apple watch workout

Deze app is in de Google Play Store en in de App Store gratis verkrijgbaar.

Sleep Cycle

Niets is zo belangrijk voor je gezondheid als genoeg rust en slaap. Sleep Cycle analyseert precies wanneer je licht slaapt. Het resultaat? Je wordt precies op het goede moment wakker van een powernap of goede nachtrust. Zo ben je extra energiek en dat willen we eigenlijk allemaal wel, toch?

Deze app is in de Google Play Store te koop voor €0,99 en in de App Store is deze gratis.

Grip op koolhydraten

En dan als laatste een app die je calorieën en andere voedingstoffen telt. Want zoals vele gezondheidsexperts zeggen: je voeding telt voor meer dan de helft mee. Met deze app kun je je voeding bijhouden en krijg je suggesties voor gezonde en makkelijke maaltijden (inclusief boodschappenlijst!). Zo pak je constructief je lifestyle aan en krijg je meer inzicht in je voedingsritme.

Deze app is in de Google Play Store te koop voor €7,09 en in de App Store voor €8,99

calorieën tellen

Wil jij één van deze health apps – of ze allemaal – hebben? Dan kun je jouw Google Play tegoed of iTunes tegoed snel bestellen via bijvoorbeeld Beltegoed.nl!