Ja hoor, een Starbucks drive thru!! Op onze roadtrip over Highway 1 in Florida kwamen we er gewoon eentje tegen. Kan alleen in Amerika toch? Of is Nederland hier ook wel klaar voor. Van mij mag het! Hier zie je hoe kinderlijk eenvoudig het werkt:

Eigenlijk hoef je voor lekkere koffie in Florida geen Starbucks op te zoeken. Er wonen ontzettend veel Cubanen – de voertaal is zelfs voor 50% Spaans (!) – en die weten echt wel van wanten als het gaat om koffie zetten. Langs de weg zie je dus de leukste koffietentjes, maar ja… wat de boer niet kent 😉

Daar komt bij, ik ben met de tiener. En waar maak je een tiener blij mee? Juistem, met een Starbucks. En met een MacDonalds, een PizzaHut en een KFC… die zijn er trouwens ook allemaal volop, langs de Highway 1.

Eerst kwamen we deze leukerd al tegen:

Starbucks Highway 1

Van binnen is elke Starbucks gelijk. De koffies en gerechten trouwens ook. Maar van buiten zijn er wel degelijk verschillen. De Starbucks ketens hebben eigenlijk allemaal een soort van thema. We hebben een Starbucks “saloon” gezien, gezellig gekleurde Starbucks restaurants en dus ook een Starbucks drive thru.

Starbucks Highway 1

Hoe werkt het, een Starbucks drive thru?

Nou heel simpel. Je rijdt de route naar de paal, spreekt je bestelling in (in de USA doe je dat natuurlijk op z’n Amerikaans: “One skinny latte and a decaf frappuccino with caramel and whipped cream…”, betaalt je bestelling en rijdt al koffie nippend verder.

Starbucks Drive thru

Wij vonden het genieten!!!

Hier zie je mijn VLOG over de Starbucks drive: