In mijn jeugd werd kickboksen nog gedaan door straatschoffies en randcookies. Tegenwoordig vinden kickbokslessen ook gretig aftrek bij kakkers en kids. En ja, ook ik doe mee aan de hype en vind mijn wekelijkse kickfunles heerlijk! Maar het is dan ook wel echt een hele effectieve workout: 

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. Stoten uit de bokssport worden gecombineerd met kicks uit sporten als karate en taekwondo. De sport komt oorspronkelijk uit Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd.

Wat train je met kickboksen?

Door de combinatie van full contact gevechtsvormen en bokstechnieken, wordt tijdens een intensieve training geweldig veel vet verbrand. Van 475 tot wel 830 kcal per uur. Bovendien train je je hart- en bloedvaten. Daarnaast verstevigt kickboksen het lichaam van top tot teen, stimuleert het de geest en helpt het om een sterke en positieve, mentale houding te ontwikkelen. Een belangrijk aspect is het zelfvertrouwen dat je van kickboksen krijgen.

Kenneth Leeuwin

Bang voor blauwe ogen?

No worries, bij een kickbokstraining ben je voornamelijk een workout aan het doen met je “kickbag”. En op mijn sportschool Smilesport pakken ze het helemaal goed aan: daar hebben ze kickfunlessen, waarbij je op muziek boxing series doet. Dit repetitieve karakter van de oefeningen zorgt ervoor dat je enorm aan je spieren en uithoudingsvermogen werkt. Schouders, borst, buik, billen, kuiten… alles wordt getraind, en het is nog leuk ook. Ze hebben zelfs lessen voor tieners, waar Mia ook nog wel eens aan meedoet.

Klaar voor een boksmarathon?

Bij Smilesport organiseren ze op 8 juli een zgn. sponsor-boks-marathon. Het programma is te gek:

18.00 – TaeBo is still alive
19.00 – Boks experience
20.00 – Kickfun extreme
21.00 – Yoga meets martial arts

Die laatste lijkt me helemaal te gek! Je kunt voor 25 euro meedoen aan deze marathon en de hele opbrengst gaat naar “Boxing for Kenia”, een stichting die kansarme kindjes middels boxlessen weer zelfvertrouwen geeft waardoor ze hopelijk gaan inzien dat zij ondanks hun armoede en omstandigheden door hun eigen inzet heel veel kunnen veranderen voor zichzelf en hun omgeving.

Cute!! 🙂

boxing for kenya