thailand

Jeetje… Thailand als vakantiebestemming. Binnenkort is het zover, dan vliegen Mia en ik voor 10 dagen naar Thailand! Een moeder-dochter vakantie in Thailand, hoe zal het ons vergaan?

Azië heeft nooit hoog op mijn bucketlist gestaan, geef mij Scandinavië of Amerika maar. Waarom? Geen idee, Aziatische landen trekken me niet zo. Na het zien van 30 Degrees in February, mijn favoriete Netflix serie op het moment, begon mijn standpunt te wankelen. Daar komt bij, van uitdagingen “groei” je alleen maar en dus trekken wij de stoute schoenen aan: Thailand here we come!

bangkok

Een moeder-dochter vakantie in Thailand, hoe gaat dat werken?

Alles valt of staat met een goede voorbereiding en planning:

  • We vliegen met KLM op Bangkok, lekker een rechtstreekse vlucht. Het was nog een aanbieding ook, die ik via Facebook voorbij zag komen.
  • Bangkok… en dan? Ik heb gehoord dat we in de avond een fietstour moeten doen – koeler en minder smog -, dat we minimaal 1 tempel moeten bezoeken, dat we een boottocht over de rivier moeten maken en dat we natuurlijk flink moeten shoppen. Tips van harte welkom!!
  • Bangkok doen we 2 dagen, daarna vliegen we door naar Koh Samui. Vliegtickets hiervoor verkrijgen was nog best een gedoetje. Je hebt te maken met 2 verschillende luchthavens in Bangkok maar uiteindelijk heb ik via schipholtickets.nl goede vluchten gevonden bij Bangkok Airways. Ook weer lekker rechtstreeks en vroeg in de ochtend zodat we lekker lang kunnen… CHILLEN!

Maar eerst: vaccinatie!

@#$%^ ook dat nog. Ik ben zo een mietje dat zomaar kan flauwvallen bij een prik. En als ik Mia vertel over de op hand zijnde inenting schieten de tranen haar in de ogen: “Je gaat maar alleen naar Thailand!”

Dit is leuk: thuisvaccinatie.nl. Bij deze organisatie vul je online een formulier in en maak je een afspraak voor het consult. Vervolgens komt de prikdokter gewoon bij je thuis!!! Ook in het weekend en ook ’s avonds. Zo vergaat het ons:

Ik ga op reis en neem mee…

Bijna niets natuurlijk. In Thailand zullen wij leven als wereldreizigers en gaan we lekkere wijde broeken scoren, vrolijke bikini’s, mooie tapestry doeken, handtassen voor Mia en misschien nog wel wat stenen voor mijn verzameling (ik neem altijd een steen of schelp mee van mijn tripjes naar het buitenland).

stenen souvenirs

Wat ik me alleen afvraag… wat mag ik wel en niet meenemen vanuit Thailand naar Nederland? Maar ook daar heb ik een oplossing voor: de handige Douane App. Ik heb nu al voorpret, want in de app lees ik dat ik best veel mag “importeren”! Stenen, schelpen… geen probleem. En bij twijfel? Gewoon de vraag stellen via social media en je krijgt vlot antwoord op je vraag. Ha, ik weet alvast wat vragen! (Mag ik mijn kokosnootcocktail meenemen naar huis? Mag ik please dit lieve zwerfhondje in mijn handbagage stoppen? ;-))

Hoe dan ook, Thailand… wij komen er aan!!!