ouderbetrokkenheid-goed-voor-leerl

Puberperikel van de week: als Mia mij op dinsdagmiddag rond 15 uur appt weet ik al hoe laat het is: ze wil niet naar huiswerkbegeleiding. Tsja, ouderbetrokkenheid, maar hoe lang nog? Dit zijn haar favoriete uitspraken:

  • Ik heb m’n huiswerk al af, echt!
  • Mam die hele huiswerkbegeleiding helpt niks! Ik kan toch veel beter gezellig thuiskomen?
  • O joh, moest ik vandaag naar huiswerkbegeleiding? Oeps, helemaal vergeten!
  • Mam, ik heb mijn goeie boeken niet mee voor HWB, sorry! Nu hoef ik niet, toch?

Weet je nog, de PPVDW over haar onze toetsweek? Het resultaat: van de 6 toetsen 3 dikke onvoldoendes en 3 matige voldoendes. Je zou dus denken dat ze wel inziet dat elke vorm van hulp meer dan welkom is…

Ouderbetrokkenheid, hoe ver moet je gaan?

Met de interne begeleider en haar mentor heb ik inmiddels meerdere gesprekken gehad. Mia doet VMBO-t dus een stapje terug betekent een lager niveau op een andere school. En nou niet perse scholen waarop je een puber – die heel graag proeft aan de randjes van het puberbestaan – ziet zitten. Qua ouderbetrokkenheid wil ik best ver gaan, er vanuit gaande dat ze binnen nu en een paar maanden het licht gaat zien 😉

Heb jij nog wat pubermotivatietips? Ik lees ze graag.

Ennuh, volgende week weer een positieve PPVDW hoor 🙂