Deze Thaise zoete aardappelsoep met kokosmelk en groentebouillon als basis, smaakt heerlijk zacht en zoet. Bijkomend voordeel: deze soep heeft een ontgiftende werking door de toevoeging van gember en citroen.
Zoete aardappelen hebben een hoge voedingswaarde vanwege de complexe koolhydraten, rijk aan vezels en laag op de glycemische index. Bovendien bevatten ze grote hoeveelheden beta-caroteen, een antioxidant dat belangrijk is voor de gezondheid van je ogen en huid. Als je zoete aardappelen met een donkere oranje vruchtvlees kiest, dan krijg je zelfs een extra dosis van beta-caroteen.
Citroen zit vol vezels en antioxidanten, en is rijk aan vitamine C, een bekende immuun booster.
Gember zit ook vol met antioxidanten, en worden al eeuwenlang ingezet als hulp bij de spijsvertering en om ontstekingen in het lichaam te bestrijden.
Wat heb je nodig voor 2 koppen Thaise zoete aardappelsoep:
- 1 pond zoete aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 middelgrote ui, grof gehakt
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- 1/4 theelepel komijn
- 1 cm verse gember, geschild en fijngesneden
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel citroensap
- 1 klein pakje gotan kokosmelk
- 2 kopjes groentebouillon
- 1/2 kop water (om het water naar beneden)
- versgemalen peper
Zo maak je de Thaise zoete aardappelsoep:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de zoete aardappelen op een bakblik en besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak gedurende 30 minuten.
Op een matig vuur bak je de ui met wat olijfolie en voeg je de zoete aardappelen toe, voor ongeveer 5 minuten. Doe de curry, komijn en gember erbij en roer goed door. Giet de groentebouillon en citroensap door het mengels en laat het voor ongeveer 5 minuten sudderen. Voeg tot slot de kokosmelk toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Mix de soep met een staafmixer romig. Vind je hem te dik, giet er dan wat extra water bij.
3-daagse soep detox
Deze soep maakt onderdeel uit van de 3-daagse soep detox. Alles over deze detox kuur (dagindeling, recepten etc.) lees je hier in deze blog.
Lijkt me lekker 🙂