Een week geleden noemde ik mijzelf nog GEEN meesterbakker. Maar oefening baart kunst en moet je toch eens kijken hoe mooi (en lekker!!) deze gezonde cake met Griekse yoghurt en palmsuiker is geworden!
Ok, toegegeven, een beetje van mij en een beetje van Bitossi. Want zonder deze prachtige bakvorm was het me natuurlijk niet gelukt. En ook niet zonder Ilja’s tip:
“Laat je cake eerste helemaal afkoelen, dan laat hij vanzelf los uit de vorm van porselein.”
Ook zo fijn, deze gezonde cake is heel makkelijk te maken:
Ingrediënten
- Griekse yoghurt, 250 g (halve beker)
- eieren, 3 stuks
- zonnebloemolie half kopje
- palmsuiker 180 g
- (spelt)bloem, 180 g
- bakpoeder, 1 tl
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 180° celcius
-
Mix in een kom de eieren, zonnebloemolie, palmsuiker en yoghurt tot het glad is. Voeg de bloem en bakpoeder toe en roer tot het een mooi beslag is.
-
Vet een bakvorm in en giet er het beslag in. Verwarm bak de cake ongeveer 45 minuten in de oven.
Hoe smaakt deze gezonde cake?
Mia’s eerste reactie: “hij smaakt naar pannenkoeken?!”
Ilja’s eerste reactie: “hij smaakt naar oliebollen?!”
Mijn eerste reactie: “WOW, makkelijk te maken, superlekker en ook nog eens gezond!!”
Prachtige vorm, en lekker smaken zal deze cake zeker doen, maar om iets met 180 gram suiker nou “gezond” te noemen?
Bram vond cake
Erg lekker?
Ik gooi door dit recept altijd frambozen en laat de suiker weg. Heerlijk. Ook met appel en kaneel heerlijk
Deze vorm is toch wel geweldig mooi voor een cake, verrassend want ik ga igg altijd voor het cakeblik.Ook mooi te zien en lezen dat het goed gaat in deze vormen.Lijkt me weer een leuke uitdaging om mijn bakingskills op te krikken.Ben er al een poos mee gestopt, steeds ging er wat mis en dan vergroot dat je plezier niet echt.