Dit makkelijk recept voor een vullende smoothie met havermout, banaan en mango heb je klaar in een handomdraai en houd je de hele ochtend verzadigd.

De dag start ik graag met een gezonde smoothie. Deze smoothie vult goed en is hartstikke gezond. De ingrediënten heb ik standaard in huis maar je kunt ook lekker variëren. Ik gebruik bijv. mangoblokjes uit de vriezer, maar had evengoed bramen of frambozen kunnen gebruiken.

Ingrediënten voor de ontbijtsmoothie met havermout en banaan

  • 1 rijpe banaan
  • 1 cup mangoblokjes
  • 4 eetlepels havermout
  • 1 glas water (of bijv. amandelmelk)
  • finish: ik gebruik de aalbessen, die op dit moment rijkelijk groeien en bloeien in mijn tuin

Doe het water en de havermout in de blenderkan en mix. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe, met uitzondering van de finish en blend nogmaals totdat je een gladde smoothie hebt. Schenk de smoothie in een glas en strooi er wat aalbessen overheen. Je kunt natuurlijk ter garnering ook ander fruit gebruiken of bijv. lijnzaad.

Cheers!

Ook zo dol op aalbessen? Ik ga deze gezonde jam binnenkort weer eens maken.