Kapitein Corelli zegt vaarwel tegen de mooie Pelagia en z’n mandoline wordt zorgvuldig bewaard in de geheime ruimte onder het huis van dokter Ianis, op het eiland Kefallinia. Het boek Kapitein Corelli’s Mandoline is een van mijn favorieten en als ik de laatste bladzijde omsla baal ik als een stekker. Gelukkig heb ik een nieuw Bruna boekenpakket dus voorlopig kan ik voort!

Lezen bij ons strandhuisje, het is een van mijn favoriete bezigheden. Naast natuurlijk genieten van het zonnetje, borrelen met de buren en zwijmelen bij de meest prachtige zonsondergangen.

Het is eigenlijk gek, in de zomer lees ik ruim dubbel zoveel als in de winter. Maar het is dan ook een beetje lastig Netflix kijken op je strandstoel 😉 Kijk, mijn boekenplank voor het strandseizoen 2017! Zou ik het redden, om ze allemaal te lezen?

Mijn volgende boek: En nu ik!

De prachtige roman Kapitein Corelli’s Mandoline van Louis de Bernieres lees ik voor de 2e keer. Het is voor het eerst overigens dat ik een boek voor de 2e keer lees, en ik denk zomaar dat ik over een aantal jaren dit boek voor nog een derde keer ga lezen. Maar eerst een ander boek, de literaire thriller En nu ik!, van de hand van Peter Romer en zijn vrouw Annet Hock.

“De meesten van ons maken het mee, de dag waarop de kinderen je niet meer zo nodig hebben en steeds meer hun eigen gang gaan…”

En nu ik! gaat over een gezin waarvan de kinderen op het punt staan uit te vliegen. Door de terugkomst naar Aerdenhout van een oude bekende ontstaan er echter op allerlei vlakken grote problemen en krijgt het boek een zeer spannende wending.

Ik hou er wel van, een literaire thriller op z’n tijd. Het lijkt me ook erg interessant te lezen hoe Peter en Annet – zelf ouders van 4 – een beschrijving geven van de worsteling van het gezin met het uit-huis-gaan van hun kroost. Het zal nog wel een aantal jaren duren voordat Mia haar vleugels uitslaat, maar het empty nest gevoel voel ik soms toch echt al geniepig knagen.

Deze winactie is afgelopen

Winnen: 3x een Bruna Boekenpakket

Van Bruna mag ik 3 van jullie blij maken met een heerlijk boekenpakket. Elk pakket bevat de volgende 3 boeken:

  1. En nu ik! – de literaire thriller van Romer & Hock (zoals boven beschreven).
  2. De geheime vrouw – een historische roman van Gill Paul over een Russische vorstin en een Engelse journalist.
  3. Alles tussen ons – een roman van Anna McPartlin over 2 vriendinnen die na een grote ruzie van 17 jaar de draad door omstandigheden weer lijken op te pakken.

Meedoen aan deze winactie is heel eenvoudig. Laat mij in een reactie onder deze blog weten welk boek jij als eerste zou gaan lezen en.. wie weet! Winnaars maak ik over ongeveer 3 weken bekend.

Ik word natuurlijk ook erg blij als je de Facebookpagina van OHIMP wilt liken en als je dit bericht deelt. Heel veel succes!!