Deze groene smoothie met spinazie en aalbessen geeft je direct energie in de ochtend. Maar hij is echt zo lekker, dat ik hem net zo lief ’s middags drink. Het recept voor deze smoothie is heel eenvoudig.

Ik heb hem gemaakt met aalbessen uit de tuin, waar ik er zoveel van had, dat ik er mijn vriezer lekker mee heb kunnen vullen. Verder doe ik er amandelmelk en verse jus d’orange in. De combinatie van deze ingrediënten is heerlijk. En wist je dat als je spinazie combineert met citrusvruchten, dat de goede stoffen uit spinazie dan nog beter hun werk kunnen doen?!

Waarom is spinazie ook alweer zo gezond?

Spinazie barst van de gezonde vitaminen en mineralen. 180 Gram gekookte spinazie bevat maar liefst 1110% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) aan vitamine K! Verder zit er 377% aan vitamine A in. Van deze vitamine is het vrij moeilijk om een tekort op te lopen aangezien het in veel verse groente en fruit zit. Er zit ook 65% van de ADH aan foliumzuur(B11) in. Dat is vooral interessant voor zwangere vrouwen maar iedereen heeft het nodig.

(bron: mens en gezondheid)

Ingrediënten groene smoothie met spinazie 

  • half glas amandelmelk
  • half glas verse jus d’orange
  • flinke hand verse bladspinazie
  • 4 el aalbessen (heb je geen aalbessen, dan kun je prima variëren met andere fruitsoorten. Denk aan blauwe bessen en frambozen).
  • eventueel wat ijsklontjes. Voor mij was dit niet nodig omdat de aalbessen al bevroren zijn.

Meng alles in de blender tot een gladde smoothie. Wil je meer dan 1 smoothie maken, dan vermeerder je de ingrediënten gewoon.

Tip: heb jij ook altijd teveel aan zo een grote zak verse spinazie? Vries hem dan in. Eenmaal bevroren kun je de blaadjes ook nog heel makkelijk fijn drukken waardoor de zak weinig ruimte in je vriezer inneemt.